Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

prognoza Doriana Ribarića

Danas još prevladavajuće sunčano, a zatim slijedi promjena. Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Stabilnost će nam malo narušiti frontalni poremećaji sa sjeverozapada kontinenta koji će nas, doduše oslabljeni, okrznuti u danima vikenda

Još uvijek smo pod utjecajem prostranog polja povišenog tlaka, no tu stabilnost će nam malo narušiti frontalni poremećaji sa sjeverozapada kontinenta koji će nas, doduše oslabljeni, okrznuti u danima vikenda.

PETAK 

Danas još prevladavajuće sunčano. Tek ujutro i dio prijepodneva može prolazno u unutrašnjosti biti umjerene naoblake, kao i na području oko Podunavlja. Vjetar će u početku biti slab, a poslijepodne će zapuhati do umjeren južni i jugozapadni, na moru ponegdje i jugo. Samo jutro je malo manje hladno, danju će ponegdje biti i osjetno toplije, na kopnu mjestimice i uz čak 20 stupnjeva, najizglednije lokalno u središnjoj Hrvatskoj.

VIKEND NA MORU

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na moru će vikend proteći uz vrijeme po jugu, izraženije u subotu kada može imati i jake udare. Oblačiti će se već rano ujutro, a najviše će se oblaka skupljati, kako to obično biva, na širem riječkom području gdje se najprije i očekuje mjestimice slaba kiša. Do večeri će porasti vjerojatnost za koju kap i duž ostatka obale, no prema jugu će uglavnom i ostajati suho. Nedjelja donosi slabljenje južine i postupno razvedravanje, a temperatura se neće znatnije mijenjati.  

VIKEND NA KOPNU

U unutrašnjosti će još prvi dio subote biti djelomice sunčan pa i temperaturno ugodan, koliko je to moguće na umjerenom jugozapadnjaku. Postupno će biti sve oblaka, a mjestimična kiša u gorju će se do kraja dana početi pojavljivati i u ostalim krajevima, češće u noći na nedjelju, a na vrhovima planina može nakratko biti susnježice ili snijega. Oborine će brzo prestajati, a ostat će dosta oblaka pa i svježina. No, već od ponedjeljka zamjetno toplije i sunčanije.

Vikend dakle uz dvostruku promjenu, meteorološku i kronološku, a obje su razmjerno nepovoljne. Gubimo sat sna, a prije toga će nam glavobolje zadavati izražena južina. Srećom neće biti ni obilnih oborina ni olujnog vjetra, a i proljetna toplina ubrzo će opet početi.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!