Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

prognoza damjane ćurkov

Vremenska prognoza: Iako će vikend biti promjenjiv i nestabilan, već nakon toga slijedi pravo proljetno vrijeme

Uz slabljenje utjecaja anticiklone i primicanje hladne fronte danas će biti promjenjive naoblake

Čeka nas promjenjiviji i nestabilniji vikend, ali već od ponedjeljka posvuda sunčano i ponovno proljetno toplo, osobito od sredine tjedna kada će temperatura biti iznad 20 stupnjeva.

SUBOTA

Uz slabljenje utjecaja anticiklone i primicanje hladne fronte danas će biti promjenjive naoblake, a kiše od jutra uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorju. Jačat će jugo i jugozapadnjak pa će biti i jakih, ponegdje i vrlo jakih udara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima promjenjivo uz povremenu kišu, osobito navečer i u noći na nedjelju. Puhat će umjeren, na udare i vrlo jak jugozapadnjak, a temperatura oko 18 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, uglavnom krajem dana i malo kiše. Puhat će umjeren, zapadnije na udare i jak jugozapadnjak, a temperatura do najviše 19 stupnjeva.

U Dalmaciji djelomice sunčano, uz više oblaka malo kiše će pasti tek ponegdje u sjevernijim predjelima. Puhat će umjereno, na udare i jako jugo, a temperatura od 15 do 17 stupnjeva.

Najviše oblaka će biti na sjevernom Jadranu i u gorju, povremeno će pasti i malo kiše, češće prema kraju dana. Puhat će umjeren, na udare i jak jugozapadnjak i jugo, a temperatura od 10 do 15 stupnjeva.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Još u nedjelju prijepodne oblačnije s malo kiše, zatim će se razvedravati pa će u novom tjednu prevladavati sunčano. U ponedjeljak ujutro mjestimice magla, a uz hladno jutro i slab mraz. U nedjelju će vjetar sa sjevera donositi nešto hladniji zrak pa će biti svježije, ali će uz jačanje anticiklone od ponedjeljka ponovno biti toplo, osobito u drugom dijelu tjedna kada će temperatura prelaziti 20 stupnjeva.

IDUĆIH DANA NA MORU

U nedjelju će još malo kiše pasti na sjevernom Jadranu, dok će u Dalmaciji biti sunčanije. U novom tjednu će na Jadranu prevladavati sunčano. U nedjelju u Dalmaciji južina, na sjevernom dijelu bura, a zatim će zapuhati slab do umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura u nedjelju nešto niža, a li će u idućem tjednu biti sve toplije, od srijede i na moru iznad 20 stupnjeva.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!