Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

Što nas čeka?

Lijepo je vrijeme, hoće li potrajati do Uskrsa? Evo što kaže naš Dorian Ribarić

Lijepo je vrijeme, hoće li potrajati do Uskrsa? Evo što kaže naš Dorian Ribarić
Pexels

Stabilna atmosfera potrajat će do vikenda, a onda jedno manje pogoršanje.

Veliki tjedan započeo je iznadprojsečnom dnevnom toplinom, a tako će i nastaviti, pritom uz sve toplija jutra s kojima će i mraz izostati. Stabilna atmosfera potrajat će do vikenda, a onda jedno manje pogoršanje.

UTORAK

Većinom samo u prijepodnevnim satima u sjevernim kopnenim područjima oblčanije, a vrlo rijetko po kotlinama još kratko može biti magle, možda i uz zapadnu obalu Istre. Uz Jadran znatno sunčanije, ali će biti umjerene, ponegdje na srednjem i južnom dijelu pojačane bure i tramontane.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima razvedravanje te će ubrzo biti većinom sunčano, najprije na zapadu. Vjetar će uglavnom izostajati, a temperatura slična ili za nijansu viša od jučerašnje, oko 20 °C.

Na istoku oblaci nešto uporniji, osobito u Podunavlju. No, bit će sve više sunčanih razdoblja, ali će temperatura ipak biti malo niža od jučerašnje, između 16 i 19 °C.

U Dalmaciji većinom sunčano, ugodno toplo uz 20ak stupnjeva, a i bura će uglavnom okrenuti na slab do tek ponegdje umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu mjestimice i zapadnjak.

Slično na sjevernom Jadranu i u okolnom. Pretežno sunčano, a i vjetar će gotovo sasvim oslabjeti. Tek će pod Velebitom i na otvorenom moru biti umjerene bure, odnosno sjeverozapadnjaka. Još će malo ugrijati, uz obalu mjestimice i na preko 20 °C. Malo manje ugodno tek u Gorskom kotaru i Lici.

IDUĆIH DANA 

Sredinom tjedna još uvijek stabilno, toplo, u četvrtak uz nešto veću mogućnost za kratkotrajnu jutarnju maglu. Jedno prolazno naoblačenje se očekuje s petka na subotu, a s njim će i malo osvježiti te pasti manja količina kiše, glavninom u večernjim i noćnim satima. Sam Usrks bi tako trebao ostati suh.

Na moru do petka sunčano i stabilno proljetno vrijeme. Zatim promjenjivije, a malo kiše ili kakav kraći pljusak se očekuje uglavnom samo na širem riječkom području i u Dalmatnskom zaleđu, dok će drugdje ostajati suho.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!