Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

vremenska prognoza Damjane Ćurkov

Danas velika promjena vremena! Uz zimske uvjete idućih dana se nastavlja pritjecanje hladnog zraka pa će mraz biti česta pojava

Na sjevernom Jadranu povremene oborine, a u gorju uz stvaranje 20-ak cm snježnog pokrivača.


Nakon današnjih zimskih uvjeta idućih dana se nastavlja pritjecanje hladnog zraka pa će mraz biti česta pojava.

UTORAK

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Danas velika promjena vremena. Bit ce oblačno u kopnenim predjelima sa susnježicom i snijegom uz stvaranje snježnog pokrivača. Malo snijega moguće je u ponegdje uz obalu. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji i sjeveorzapadni vjetar, a na Jadranu jačanje bure, jedino južnije još uvijek jugo.

Prema kraju dana će u središnjim i sjeverozapadnim predjelima oborine polako prestajati, zatim se i naoblaka kidati. Vjetar će do kraja dana oslabjeti, a temperatura će biti oko 3, 4 stupnja, uz još veći pad navečer.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu isto tako osjetno hladnije s temperaturom ispod 5 stupnjeva. Uz to će i ovdje prevladavati oblačno s povremenom susnježicom ili snijegom, ali nešto manje u odnosu na zapadne predjele i sve manje prema večeri.

U Dalmaciji pretežno oblačno s kišom, lokalno i pljuskovima, a uglavnom u Zagori i malo snijega. Bura će jačati na jaku, na udare i olujnu te dodatno pojacavati dojam hladnoće.

Na sjevernom Jadranu povremene oborine, a u gorju uz stvaranje 20ak cm snježnog pokrivača. Snijega nošenog jakom i olujnom burom može biti i ponegdje uz obalu. Temperatura u osjetnom padu.

IDUĆIH DANA NA KOPNU
U nastavku tjedna nova upozorenja - vedrije noći će idućih dana donositi još niže minimalne temperature pa će mraz biti česta pojava, osobito u srijedu i četvrtak. Povremeno je moguće još malo oborina, ponegdje i u obliku pljuska. Danju će ipak uz više sunca biti toplije, a za vikend će se uz južinu prekinuti i jutarnja hladnoća.

IDUĆIH DANA NA MORU
Na Jadranu još u srijedu jaka i olujna bura i tramontana, zatim slabiji vjetar. Noći će i uz obalu biti hladnije pa će ponegdje biti mraza, izglednije na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Za vikend uz južinu i na moru toplije.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!