Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Očekujte smirivanje vremena. No, još uvijek će biti vjetrovito i hladno

Srećom, ciklona i frontalni poremećaji razmjerno brzo se premještaju našim krajevima

Danas nas očekuje smirivanje vremena, iako će još ujutro biti prilično vjetrovito. Srećom, ciklona i frontalni poremećaji razmjerno brzo se premještaju našim krajevima pa će tijekom dana odmicati dalje na istok kontinenta. No, još će biti razmjerno vjetrovito i hladno. 

UJUTRO

Ujutro postupan prestanak oborina na zapadu, a još malo snijega može pasti u Lici pa i oko Slavonskog gorja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na sjevernom i srednjem Jadranu sve više sunca. Na kopnu umjeren, povremeno moguće i jak sjeverac, a duž većeg dijela obale jaka na udare olujna bura. Bit će hladno, a u gorskim područjima se očekuje i poledica.  

POSLIJEPODNE

Poslijepodne u Središnjoj i Sjeverozapadnoj Hrvatskoj postupno razvedravanje, postoji tek mala mogućnost da iz kojeg zaostalog oblaka padne kakav kraći pljusak. Sjeverac sve manje izražen, iako još u Međimurju i Zagorju može imati jake udare. Temperatura malo viša, između 9 i 11 stupnjeva. 

U Slavoniji će se naoblaka smanjivati kasnije poslijepodne, a mjestimična kiša najkasnije prestaje na krajnjem istoku. Sjeverozapadnjak umjeren, ponegdje jak. Podjednako ili tek malo manje hladno nego jučer. 
 
U Dalmaciji razvedravanje, suho, a bura i tramontana slabe te okreću na umjeren sjeverozapadnjak, pojačan prema otvorenome moru. Temperatura između 12 i 15 stupnjeva, malo niža u zaobalju, osobito uz granicu s BIH. 
  
Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, tek u unutrašnjosti Istre i ponegdje u gorju uz razvoj oblaka, ali tek malu mogućnost za koji pljusak. Većinom samo na području Like još rijetko susnježica ili snijeg. Od sredine dana bura slabi i okreće na sjeverozapadnjak, a bit će i malo ugodnije nego danas. 

IDUĆI DANI

Idućih dana na kopnu mirnije i sunčanije, ali uz noćnu vedrinu u četvrtak i petak ponovno valja računati na jutarnji mraz, osobito u zapadnim predjelima. Za vikend malo toplije, ali uz stiže to uz novo naoblačenje, a zatim i sve izgledniju kišu.  

Na moru četvrtak i petak većinom sunčano i donekle mirno, a od subote sve promjenjivije i nestabilnije. Pojačat će opet bura, a povremeno će najprije na jugu biti i malo kiše, moguće i pljuskova. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!