Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

prognoza doriana ribarića

Vremenska prognoza: Pred nama su dva koliko toliko stabilnija dana, no onda slijedi promjena

U unutrašnjosti sve promjenjivije, a na Jadranu potkraj petka stiže naoblačenje

Pred nama su dva koliko toliko stabilnija dana, ali i kako iznad nas još kruži hladan zrak, ujutro će nažalost opet biti mraza, češće i izraženije u petak.

ČETVRTAK

Prijepodne barem djelomice vedro i uglavnom suho. No, gdje je bilo noćne vedrine, uslijedilo je hladno i mrazno jutro, osobito po kotlinama te u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar će oslabjeti, no u Podravini uporniji umjeren sjeverozapadnjak, a duž obale bura, pod Velebitom jaka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sredinom dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima moguće prolazno više oblaka, a postoji i mogućnost za lokalno kakav kraći pljusak. No, ubrzo opet sunčanije. Vjetar slab, tek ponegdje umjeren sjeverozapadni. Temperatura za nijansu viša od jučerašnje, bit će oko 11 °C.

Na istoku izmjena sunčanih i oblačnih razdoblja, ali još uvijek može povremeno pasti malo kiše, osobito oko slavonskog gorja i u Podunavlju. Sjeverozapadnjak će malo popustiti, većinom umjeren pa će biti i malo manje hladno.

U Dalmaciji pretežno sunčano, a sve slabija bura će prolazno okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu mjestimice zapadnjak. Temperatura bez veće promjene, ostaje svježe.

Na sjevernom Jadranu prolazno više oblaka, a tu i tamo oko Učke i u Gorskom kotaru može pasti kakav kraći pljusak kiše, u višim predjelima susnježica. Vjetar će prolazno gotovo sasvim oslabjeti. Uz more između 11 i 13 °C, a u gorju oko 7 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti sve promjenjivije. Nakon hladnog jutra, u petak valja iskoristiti većinom sunčan dan, jer će sunca nakon toga biti tek na kapaljku. Uz sve više oblaka od subote će porasti temperatura, ali rasti će i vjerojatnost za kišu, osobito početkom idućeg tjedna.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu u više sunca, ali potkraj petka i ovdje stiže naoblačenje, osobito na jug. Ipak, ostaje uglavnom suho. Moguć je tek tu i tamo poneki pljusak u Dalmaciji i zaobalju. Izmjenjivat će se ujutro jaka, pod Velebitom na udare olujna bura i danju sjeverozapadnjak. Temperatura od vikenda tek malo viša.

Do petka dakle, koliko toliko stabilnije i sunčanije, ali nažalost opet nakon jutarnjeg slabog ponegdje i umjerenog mraza. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!