Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

Prognoza Doriana Ribarića

Pred nama je topao i sunčan vikend - napunite baterije jer nas već od ponedjeljka čeka promjena vremena!

Dočekali smo proljetni vikend

Krenula nam je danas stabilizacija vremena koja će potrajati gotovo cijeli vikend. Tlak raste, jača utjecaj anticiklone što će osigurati dosta sunca i dnevne proljetne topline. Napunite baterije, jer će novi tjedan biti opet promjenjiviji i kišovitiji, a u većini krajeva i svježiji.

 

SUBOTA

Prijepodne većinom vedro i sunčano. Tek u ranim jutarnjim satima u unutrašnjosti po kotlinama i uz obale rijeka može biti kratkotrajne magle. Nakon vedre noći, jutro malo svježije pa u gorju može biti slabog mraza, no temperatura će brzo rasti.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj nastavak sunčanog vremena uz možda tek koji visoki prozirni oblak na nebu. Vjetar slab, sjeveroistočni ili jugoistočni, a bit će posvuda još malo toplije s temperaturom između 18 i 20 °C.

Slično i u Slavoniji, Baranji i Srijemu, pretežno sunčano, ugodno toplo uz tek slab vjetar. Ići će se I ovdje, osobito u Posavini do 20 °C.

I u Dalmaciji većinom sunčano i vedro, možda samo u početku još na jugu uz malo visokih oblaka. Bura će oslabjeti i okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadni, ponegdje uz obalu i jugozapadni vjetar. Još malo toplije uz temperaturu oko 21 °C.

Na sjevernom Jadranu također sunčano, a koji manji oblak pojavit će se uglavnom samo oko Učke i u Gorskom kotaru. Bura i ovdje slabi, a prema otvorenome okreće na sjeverozapadnjak. Podjednako toplo kao i u Dalmaciji, a bura, iako slaba će pod Velebitom imati fenski učinak pa tu može biti i par stupnjeva iznad 20 °C.

Vezana vijest

proljeće

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Kraj ovog tjedna obilježit će još pretežno sunčano te danju toplo proljetno vrijeme. No, već od ponedjeljka oblačnije i promjenjivije, a uz sjeverac i sjeveroistočnjak osjetno svježije. Zatim sve nestabilnije, a potrajat će to pogoršanje barem 3 dana. Pritom bi s utorka na srijedu mogla pasti i veća količina kiše, ponegdje i u obliku grmljavinskog pljuska.

 

IDUĆIH DANA NA MORU

I na Jadranu pogoršanje kreće u ponedjeljak, no ovdje će višak vlage i oblaka donositi sve izraženija južina. Bit će povremene kiše, ali od utorka i izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom. Uz promjenjive prilike, na sjevernom dijelu će u utorak prolazno biti opet i pojačane bure. Temperatura malo niža.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!