Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

Prognoza Doriana Ribarića

Nove promjene vremena: Do srijede će biti tmurno, a onda dolaze ljetne temperature

Bit će kiša i razmjerno svježe, a onda...

Novi tjedan započeli smo novom promjenom vremena, a vlažniji i nešto hladniji zrak u prostranoj Sredozemnoj cikloni pritjecat će nam do četvrtka.

UTORAK

Ujutro i prijepodne većinom oblačno uz povremenu kišu, osobito u unutrašnjosti te na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. U Dalmaciji, osobito na obali i otocima kiša nešto rjeđa, a proviriti će tu i tamo sunce. Na Kvarneru slaba do umjerena bura, a duž ostatka Jadrana umjereno do jako jugo i istočni vjetar.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima i dalje dosta tmurnih oblaka i povremene kiše. Prolazno će zapuhati sjeveroistočni vjetar, a bit će i još malo svježije uz uglavnom 11 ili 12 °C.

Slično i u Slavoniji, Baranji, Srijemu. Oblačno i podjednako kišovito, ali će kiša prema kraju dana ipak biti sve slabija. Većinom umjeren istočnjak, a temperatura oko 11 °C.

U Dalmaciji će sredinom dana biti češćih sunčanih razdoblja uz uglavnom malu mogućnost za slabu kišu, većinom u zaobalju. Jače će se naoblačiti potkraj dana. Jugo će pojačati na jako, prema otvorenome moru može imati olujne udare pa neće biti najugodnije, a i temperatura će biti malo niža.

Na sjevernom Jadranu i u gorju oblačno uz povremenu kišu, ali rjeđu nego u prvome dijelu dana. Bura će malo pojačati, osobito u velebitskom kanalu gdje može biti nakratko i jaka. Temperatura uglavnom oko 15 °C na moru, a oko 10 °C u višim predjelima.

Vezana vijest

Proljeće

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Još će se u srijedu zadržati tmurno uz mjestimičnu kišu i razmjerno svježe. Zatim kreće razdoblje po južini uz više sunca i više temperature koje će danju ponovno ići iznad 20 °C, za vikend moguće ponegdje i iznad 25 °C. No, ostaje svakodnevna mogućnost za uglavnom kratkotrajnu kišu ili kakav kraći pljusak, osobito za još topliji vikend.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na moru u srijedu još nestabilnije i kišovitije, nerijetko u obliku izraženih grmljavinskih pljuskova. Od četvrtka sunčanije i toplije te uglavnom suho, dok se poneki pljusak, moguće i grmljavina, većinom očekuje na širem riječkom području i dalmatinskom zaleđu, kako to i obično biva za vremena po jugu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!