Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

prognoza doriana ribarića

Nakon nekoliko nestabilnih i kišovitih dana, saznajte kada ćemo dočekati mirniju i sunčaniju stranu proljeća

Ujutro i prijepodne već postupno smirivanje, ali na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti pretežno oblačno

Polako nas napuštaju frontalni sustavi, nema prave stabilizacije, ali čini se da smo dočekali nekoliko dana bez izraženog poremećaja i južine. Od srijede, osobito na Jadranu, mirnija i sunčanija strana proljeća.

UTORAK

Ujutro i prijepodne već postupno smirivanje, ali na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti pretežno oblačno, na sjeveru zemlje još uvijek i tmurno, a mjestimice će i malo kiše. Sunčana razdoblja na istoku, a u Dalmaciji će sunčano i prevladavati. Na Jadranu vjetar slab do umjeren, mjestimice i pojačan jugozapadni i sjeverozapadni, a još tijekom noći i jutra uz obalu južnog dijela i jugo. Osjetno ugodnije nego jučer ujutro.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima i dalje uz dosta oblaka, osobito na sjeveru gdje će povremeno biti malo kiše ili ponekog pljuska, najčešće uz granicu sa Slovenijom. Zapuhat će umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, navečer prolazno i jak, no bit će barem malo toplije nego jučer, gdje bude sunca i do 23-24 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu više sunčanih i suhih razdoblja, no oko Slavonskog gorja treba računati na mogućnost za još prolazno koju kap kiše. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, ali će biti još malo toplije nego jučer uz temperaturu od 22 do 26 pa i 27 °C.

U Dalmaciji pretežno sunčano, ponegdje i vedro, a jugo će oslabjeti i posvuda okrenuti na sjeverozapadnjak. Pritom ostaje ugodno toplo, većinom uz 25-26 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju poslijepodne smanjenje naoblake, no još na području Učke, Ćićarije i Gorskog kotara može biti povremeno slabe kiše. Bit će ugodno uz umjereno jugo i jugozapadnjak koji će navečer okretati na buru te jačati, a time će i osvježiti.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Slijedi napokon sunčanije i mirnije vrijeme. Samo potkraj četvrtka i subote bi uz dnevni razvoj oblaka mogao gdjegod pasti koji kraći pljusak, no ništa značajnije. Jutra razmjerno svježa, a danju uobičajeno ugodno za ovo doba godine.

IDUĆIH DANA NA MORU

Duž Jadrana obilje sunčanog i toplog vremena. Mala je vjerojatnost za koji pljusak na sjevernom dijelu, ali uglavnom se radi o kratki popodnevnim nestabilnostima u riječkom zaleđu. U noći i ujutro će prolazno puhati bura, a danju većinom maestral.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!