Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

RTL-ov meteorolog nema baš lijepe vijesti: Iako je proljeće počelo samo kalendarski, na moru nije bilo ovako još od 2004. godine

Slično malo hladnije od prosjeka bit će i do kraja mjeseca

Proljeće nam je u cjelini, u najmanju ruku manje toplo nego li je to uobičajeno. Nije ekstremno, ali primjerice, na moru ovako svježe nije bilo još od 2004. godine.

Slično malo hladnije od prosjeka bit će i do kraja mjeseca, ali sredina ovog tjedna bit će prilično stabilna u grebenu anticiklone s juga kontinenta.

SRIJEDA

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ujutro i prijepodne većinom sunčano, ponegdje i vedro, a nešto umjerene naoblake može biti tek na srednjem Jadranu. Bit će i mirnije, toliko da po kotlinama rano ujutro može biti kratkotrajne magle. Uz obalu će puhati slaba, a pod Velebitom i umjerena bura. Jutro osjetno svježije, osobito na kopnu.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno sunčano, ponegdje i vedro, a izostat će i bilo kakav značajniji vjetar. Posvuda i ugodno toplo, bit će oko 21 °C.

I na istoku zemlje uz pregršt sunca, rijetko uz dnevni razvoj oblaka. Vjetar slab do umjeren istočni ili sjeveroistočni. Malo svježije nego jučer, ali i dalje ugodno, osobito na suncu.

U Dalmaciji manje oblaka nego prijepodne te pretežno sunčano. Puhat će slab do ponegdje umjeren maestral, prije svega na otvorenome moru. Temperatura između 24 i 26 °C, lokalno moguće malo više.

Na sjevernom Jadranu i u gorju dosta sunca, čak će i prevladavati, a tek oko Učke i u Gorskom kotaru može biti razvoja oblaka. Slaba do umjerena bura okreće na zapadnjak i sjeverozapadnjak, a bit će i malo toplije nego jučer.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Svakog dana barem djelomice sunčano, razmjerno ugodno, ali i nestabilnije. Više oblaka i mjestimične kiše se može očekivati u noći na petak te ponovno tijekom subote kada će i prolazno malo osvježiti uz ponegdje pojačan sjeverac.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu znatno sunčanije pa i uglavnom suho, no i ovdje u noći na petak može koja kap kiše pasti u riječkom zaleđu, a u subotu i onom dalmatinskom. Izmjenjivati će se maestral i bura, koja će pojačati u danima vikenda. Temperatura prema kraju tjedna u blagom padu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!