Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

prognoza doriana ribarića

Nema prave stabilizacije! Iako moramo biti spremni na poneki pljusak, sunčanih dana će biti, evo i kada

Ujutro i prijepodne će u većini krajeva biti pretežno sunčano. Nešto više oblaka u početku samo na jugu gdje postoji i mala mogućnost za malo kiše

Naši krajevi nalaze se prizemno u polju anticiklone, no iznad nas, u višim slojevima atmosfere će se idućih dan ili dva premještati jedna visinska ciklona u kojoj kruži nešto hladniji i vlažniji zrak pa još nema prave stabilizacije.

NEDJELJA

Ujutro i prijepodne će u većini krajeva biti pretežno sunčano. Nešto više oblaka u početku samo na jugu gdje postoji i mala mogućnost za malo kiše ili poneki pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a vjetrovito na Jadranu s umjerenom i jakom burom, podno Velebita i Biokova na udare olujnom. Čini se tako i nešto svježije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj dnevni razvoj oblaka, osobito prema sjeveru, ali uz malu mogućnost za lokalnu i kratkotrajnu kišu. Bit će malo vjetrovitije uz uglavnom umjeren sjeverac. Temperatura oko 19-20 °C.

Na istoku lokalno jači razvoj oblaka pa se očekuju mjestimični kraći pljuskovi, ponegdje praćeni i grmljavinom, najizglednije u Podravini i Podunavlju. Bit će i malo svježije na slabom do umjerenom sjevercu ili sjeverozapadnjaku s temperaturom između 17 i 20 °C.

U Dalmaciji popodne manje oblaka, sunčanije, ponegdje na sjeveru i vedro, no ne može se sasvim isključiti mogućnost za kakav kraći lokalni pljusak od Makarske prema jugu. Bura će prolazno oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, a navečer ponovno pojačati.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, ali u gorju mjestimično povećanje naoblake pa je moguća ponegdje u Gorskom kotaru, a vjerojatnije u Lici i koja kap kiše. Bura će i ovdje malo popustiti, a bit će malo manje toplo nego jučer.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti slijede postupno sve sunčaniji dani, a na koji pljusak još valja računati početkom tjedna i to uglavnom samo u Slavoniji, rijetko i u gorju. Ostaje ugodno, a onda od srijede uz stabilnije prilike i sve toplije, osobito danju.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu još sunčanije, suše i stabilnije. Samo će u ponedjeljak još biti pojačane bure i tramontane, a zatim slijede izmjene jutarnjeg burina i poslijepodnevnog maestrala. Temperatura u okviru prosjeka, a kao i na kopnu raste od sredine tjedna.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!