Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

VREMENSKA PROGNOZA

Očekuje nas nekoliko stabilnih, vedrih i sunčanih dana - ipak, u jednom trenu kreće nestabilnije vrijeme, pogledajte kada

Lipanj, prvi klimatološki gledano ljetni mjeseca, nam je inače u prosjeku 3 do 4 stupnja topliji od svibnja

Ušli smo u lipanj, prvi klimatološki gledano ljetni mjesec. On je u prosjeku 3 do 4 °C topliji od svibnja, što ove godine čini se i neće bit neki problem, a ima i više sunčanog vremena. Ipak, svoju proljetnu stranu pokazuje na kopnu gdje je nerijetko i najnestabilniji mjesec u godini. Promjenjivih prilika bit će zasigurno i u prvoj polovici ovogodišnjeg lipnja, ali tek od nedjelje. Do tada će se poremećaji zadržati podalje od naših krajeva.

SRIJEDA

U prvom dijelu dana većinom sunčano, nerijetko i vedro. Bit će i mirno, tek ponegdje uz obalu sa slabom, rijetko i umjerenom burom. Ostaje nam još jutarnja svježina, a u gorju je mjestimice opet bilo i hladno, no, temperatura zraka će tijekom prijepodneva brzo rasti.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima i dalje pretežno sunčano, tek tu i tamo malo oblaka na nebu. Vjetar će izostati, a bit će i malo toplije nego danas, uglavnom oko 24 °C.

Na istoku zemlje umjeren razvoj oblaka, osobito u Podunavlju i oko slavonskog gorja, ali bit će barem djelomice sunčano i suho. Vjetar slab, a temperatura oko 23-24 °C.

U Dalmaciji sunčano, često i vedro, a puhat će tek slab vjetar s mora. Temperatura malo viša od jučerašnje, između 24 i 26 °C, najviše u Zagori.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, a mjestimični razvoj oblaka se očekuje uglavnom samo u Gorskom kotaru gdje postoji vrlo mala mogućnost za kratkotrajno koju kap kiše. Uz slab jugozapadnjak ostaje podjednako toplo, ponegdje čak i za nijansu toplije nego jučer.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti ostaje pretežno sunčano stabilno i sve toplije, za vikend danju čak i vrlo toplo. Osim kojeg kraćeg pljuska u gorju, promjena stiže tek tamo početkom idućeg tjedna pa se i na kontinentu, nakon duljeg vremena, može uživati u nekoliko uzastopno suhih i sunčanih dana.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu obilje sunca i topline. Puhat će tek ujutro slab burin, a kasnije danju maestral pa će se i more, koje je već ponegdje na 20 °C, još malo zagrijati. Produženi vikend će tako svakako ohrabriti sve više kupača. No, i ovdje pogoršanje s južinom očekujemo potkraj ovog i početkom idućeg tjedna.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!