Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

prognoza Damjane Ćurkov

Idućih nekoliko dana očekuje nas malo hladniji zrak pa će biti i pljuskova: Evo i gdje

Na kopnu idućih dana djelomice ili pretežno sunčano, ali ostaje nestabilno pa će pljuskova biti osobito u petak i nedjelju

U prizemnom sloju se nalazimo u polju povišenog tlaka, a po visini nam pritječe vlažan i malo hladniji zrak pa će idućih dana uglavnom u unutrašnjosti biti pljuskova, rijetko i na Jadranu. 

Vezana vijest

vrućina ljeto prognoza


Petak

Prijepodne u većini predjela pretežno sunčano, na kopnu povremeno s umjerenom naoblakom, a rijetko i ponekim pljuskom. Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar, na moru umjerena, podno Velebita i jaka bura, a temperatura bez veće promjene.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima poslijepodne djelomice sunčano, ali će od sredine dana biti nestabilnije pa će uz jači razvoj oblaka biti i lokalnih pljuskova. Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar, a temperatura oko 27 stupnjeva.

U Slavoniji povremena kiša ili pljuskovi, lokalno su moguća i izražena nevremena. Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar, a temperatura od 26 do 28 stupnjeva.

U Dalmaciji većinom sunčano, tek je rijetko moguć poneki lokalni neverin. Nakon tople noći, dan će biti vruć, a temperatura mora je između 20 i 23 stupnja.

Uz obalu sjevernog Jadrana poneki pljusak, a u gorju će lokalne nestabilnosti biti češće. Puhat će slaba do umjerena bura, a prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak. Temperatura u gorju malo niža, a na Jadranu bez veće promjene.

Idućih dana na kopnu 

Na kopnu idućih dana djelomice ili pretežno sunčano, ali ostaje nestabilno pa će pljuskova biti osobito u petak i nedjelju, a lokalno su moguća i izraženija nevremena. Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar, a temperatura u blagom porastu.

Idućih dana na moru

Na Jadranu idućih dana većinom sunčano, noću uz 20ak stupnjeva, a danju vrlo toplo ili vruće. Rijetko će s dnevnim razvojem oblaka biti tek ponekog lokalnog pljuska. Ujutro će uz obalu puhati slaba do umjerena bura, a zatim sjeverozapadnjak.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!