Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

Temperature idu do 40

Upozorenje na opasnu vrućinu diže se na narančasto i crveno! Kada stiže olakšanje otkriva naša prognostičarka Damjana Ćurkov

Kada očekujemo vrhunac toplinskog vala, a kada bi temperature mogle pasti odgovara u RTL-u Danas naša prognostičarka.

Ljeto nam je počelo pravom vrućinom, ali vrhunac nam tek slijedi.

Danas nam je, na samom početku najtoplijeg godišnjeg doba, temperatura u unutrašnjosti uglavnom dosegnula 35, ponegdje i malo iznad toga. 

A zbog negativnog utjecaja vrućine na naše zdravlje izdana su i upozorenja – danas žuto, a kako će sutra biti i još toplije, za istok zemlje i Karlovačko područje upozorenje DHMZ-a diže se na narančasto.

Temperature idu i do 40

Sredinom tjedna očekuje nas vrhunac vrućina i tada će temperatura ponegdje u unutrašnjosti, primjerice Sisku, Karlovcu, Slavonskom Brodu, moguće i Kninu, dosegnuti i gotovo 40 stupnjeva…

Vezana vijest

radnik vrućina voda

Kod ovih toplinskih valova koji traju sedam i više dana možda je i najveći problem ta dugotrajnost – što je više ovako vrućih i vrlo vrućih dana s tropskim noćima, to ih i teže podnosimo, jer nam noćna toplina remeti dobar san, a uz dnevne vrućine smo sve umorniji i nervozniji.

Osvježenje možda za vikend?

Dubrovnik

 

Iako je to sada još prilično nesigurno, čini se da nam vikend donosi malo manje vruće vrijeme, ali su izgledniji i pljuskovi.

Do tada se valja držati hlada, izbjegavati sunce i piti dovoljno tekućine, a najbolje je najtopliji dio dana provesti pod klimom.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!