Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

Ljeto smo počeli paklenim vrućinama: Hoće li nam vikend ipak donijeti blago osvježenje?

Od petka su izgledni pljuskovi, koji bi u subotu lokalno mogli biti i izraženi, a s njima će se temperatura malo sniziti

Ljeto smo počeli pravim vrućinama, a vrhunac toplinskog vala tek nam slijedi sredinom tjedna.

UTORAK

Za nama je još jedna topla, tropska noć. Od jutra je sunčano, često i potpuno vedro, a puše slab do umjeren jugozapadnjak, na moru i jugo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima sunčano, povremeno će biti tek visokih oblaka, a temperatura će još porasti – bit će većinom oko 35, ponegdje i 36 stupnjeva. 

Vrlo slično i na istoku zemlje - pretežno sunčano i sparno, temperatura će biti uglavnom iznad 35, a mjestimice i oko 37 stupnjeva.

Sunčano i vedro će biti i u Dalmaciji, a tek malo olakšanja će donositi slab do umjeren vjetar s juga. Od ovih vrućina najbolje se osvježiti u moru čija je temperatura većinom od 22 do 24 stupnja.

Na sjevernom Jadranu i u gorju će prevladavati sunčano, puhat će slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar, a temperatura će biti od 30 do 33 stupnja, a more je ponegdje i toplije od 25.

Vezana vijest

Zagreb

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Sredina tjedna donosi vrhunac ovog toplinskog vala pa će još rasti i jutarnja i dnevna temperatura. Ponegdje je danju moguće i do gotovo 40 stupnjeva. Od petka su izgledni pljuskovi, koji bi u subotu lokalno mogli biti i izraženi, a s njima će se temperatura malo sniziti - ostat će vruće, ali ipak manje nego ovih dana.

IDUĆIH DANA NA MORU

I na Jadranu u nastavku tjedna vruće ili vrlo vruće, a osobito neugodno bit će zbog sve toplijih noći. Ipak, čini se da će i ovdje temperatura za vikend biti stupanj, dva niža, a uglavnom na sjevernom dijelu i u unutrašnjosti može biti i ponekog pljuska.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!