Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

Moguća i kiša

Još uvijek uživamo u pretežno sunčanom, ali ugodnom vremenu. No, vraćaju nam se visoke temperature

Od nedjelje će uz južinu osjetnije porasti temperatura, a gdje izostane vjetar bit će neugodno vruće

Poremećaja nema u blizini, a anticiklona se prostire nad nama, ali i većem dijelu našeg kontinenta, sa centrom na sjeverozapadu, iznad Velike Britanije. U tamošnjim krajevima vlada iznadprosječna vrućina, a taj bi se atmosferski toplinski val prema nama trebao preliti u potkraj tjedna.

ČETVRTAK

Ujutro i prijepodne pretežno vedro, ali u unutrašnjosti i nešto ugodnije nakon svježije noći. Mjestimice malo oblaka može biti na zapadu, gdje se u Istri i ne može baš sasvim isključiti mogućnost za koju kap kiše. Na kopnu mirno, a duž Jadrana će umjerena, pod Velebitom i pojačana bura, već tijekom prijepodneva oslabjeti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj ostaje dojam sunčanog vremena, tek povremeno uz umjerenu naoblaku. Izostat će značajniji vjetar, a bit će podjednako toplo kao i jučer, oko 27°C.

Vezana vijest

suncokreti

I u Slavoniji, Baranji, Srijemu će prolazno biti povećane naoblake, ali i tu će prevladavati sunčano vrijeme. Vjetar također uglavnom slab, a temperatura oko 28°C, a moglo bit se činiti i za nijansu toplije.

U Dalmaciji opet pretežno sunčano i vruće, u unutrašnjosti te u dolini Neretve izgledno i vrlo vruće uz 33, lokalno moguće i 34°C. Na obali i otocima vjetrovitije uz umjeren, ponegdje i pojačan maestral.

Na sjevernom Jadranu većinom sunčano, ali u unutrašnjosti Istre, riječkom zaleđu i dijelu Gorskog kotara, osobito uz granicu sa Slovenijom može doći do razvoja oblaka iz kojih lokalno može pasti koji kratkotrajni pljusak. Bura će potpuno oslabjeti, a bit će vrlo toplo, uz more i vruće.

Vezana vijest

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Na kopnu dosta sunca, ali ne i sasvim vedro. Osobito u petak kada prolazno oko gorskih i središnjih područja može biti pokojeg pljuska. Od nedjelje će uz južinu osjetnije porasti temperatura, a gdje izostane vjetar bit će neugodno vruće i sparno. Jače naoblačenje se očekuje tek oko sredine idućeg tjedna.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu uglavnom sunčano i vruće, kada u drugom dijelu vikenda okrene na jugo i vrlo vruće. U petak kojeg oblaka viška može biti na sjevernom dijelu, a oni tmurniji stižu, čini se, potkraj utorka. Postupno će rasti temperatura zraka, ali i ona samog mora, kojeg je dobro izmiješala bura prošlih dana.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!