Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

budite oprezni

Nakon nestabilnog prošlog tjedna, pred nama su nesnošljive vrućine! Evo gdje će biti najgore i kojih se savjeta treba držati

Kako tjedan bude odmicao, bit će sve nepodnošljivije

Nakon nestabilnog prošlog tjedna, stiže nam novi toplinski val. Novi val vrućine trajat će cijeli ovaj tjedan. Na kontinentu će završiti krajem subote i u nedjelju s, čini se, nevremenom. No, do tada još valja izdržati. Zbog negativnog utjecaja temperatura na zdravlje, osobito najosjetljivijih skupina, već je danas, na početku toplinskog vala, cijela Hrvatska u "žutom" .

Sutra se već za splitsko područje diže upozorenje na narančasto. Kako tjedan bude odmicao, bit će sve nepodnošljivije.

Držite se hlada

A razina opasnosti će se povećavati, osobito na osječkom i riječkom i kninskom području koje ulazi u crveno.

Vezana vijest

More

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najveći problem je ta iscrpljujuća dugotrajnost kako zbog visokih dnevnih temperatura, tako i niza toplih noći u kojima se temperatura noću - ni na kontinentu - neće spustiti ispod 20 stupnjeva.

Kod ovog toplinskog vala neće biti rušenja srpanjskih ili povijesnih rekorda. Maksimalci će se mjeriti uglavnom u četvrtak ili petak. Dalmatinska zagora opet će biti najtoplija, moguće i do 39 stupnjeva.

Savjeti su uvijek isti, držati se hlada, bez prevelikih napora.

Vezana vijest

Željka Pogačić & ljeto

Tko može, neka potraži osvježenje u rijekama ili u moru koje je jugo izmiješalo pa je ugodnih 24 - 26 stupnjeva. No, brzo će se i pregrijati.

Uz sve, atmosfera će biti zamućena zbog prirodne pojave, saharskog pijeska- koji će i idućih dana stizati s jugozapadnom strujom sa sjevera Afrike. Nebo će biti žućkaste, moguće i narančaste boje. Baš da upotpuni dojam vrućine.   

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!