Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

prognoza damjane ćurkov

Stiže novi toplinski val: Najvruće će biti u Dalmaciji, moguće temperature i preko 35 stupnjeva

Utjecaj toplinskog vala najviše će se osjećati u Dalmaciji gdje će dani biti vrlo vrući, a noći tople

Uz dotok topline na redu je novi toplinski val, koji će vrućinu najduže donositi Dalmaciji.

NEDJELJA

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nedjeljno prijepodne će u većini predjela biti sunčano, na jugu često i potpuno vedro, dok je u kopnenim predjelima povremeno moguća umjerena naoblaka. Nakon, na kopnu ugodne, uz obalu tople noći, sve jače jugo će brzo podignuti temperaturu.

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima poslijepodne pretežno sunčano, ali i vruće ili vrlo vruće s temperaturom od 30 do 34 stupnja. Puhat će umjeren jugozapadnjak, a rijetko je uz granicu sa Slovenijom te u sjevernim predjelima moguć poneki pljusak.
I na istoku zemlje većinom sunčano, ali lokalno su moguće i kraće nestabilnosti. Puhat će slab do umjeren vjetar s juga, a temperatura će biti oko 35 stupnjeva.

U Dalmaciji sunčano, vruće ili vrlo vruće. Sinj će se pržiti na 33, 34 stupnja, lokalno će u Zagori temperatura preći i 35, a uz obalu će biti samo malo niža. Zrak će dodatno grijati umjereno do jako jugo.

Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, a rijetko je moguć poneki pljusak. Puhat će većinom umjeren, u gorju na udare i jak jugozapadnjak, na moru i jugo, a temperatura uglavnom iznad 30 stupnjeva.

IDUĆI TJEDAN NA KOPNU

Utjecaj toplinskog vala će na kopnu popustiti već početkom tjedna, temperatura neće biti pretjerano niska, ali neće biti ni previše vruće. Idućih dana pretežno sunčano, ali utorak i srijedu nešto nestabilnije pa će biti lokalnih pljuskova.

IDUĆI TJEDAN NA MORU

Na Jadranu u novom tjednu sunčano i vruće, pri čemu će se utjecaj toplinskog vala najviše osjećati u Dalmaciji gdje će dani biti vrlo vrući, a noći tople, osobito od sredine tjedna kada će zapuhati fenska bura. Na sjevernom dijelu su u početku mogući kraći lokalni pljuskovi.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!