Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

prognoza doriana ribarića

Nakon kraćeg naoblačenja, pred nama je stabilno i sunčano razdoblje

Ujutro i prijepodne još pretežno vedro te mirno, osobito na kopnu, gdje je pak po kotlinama te uz obale rijeka moguća kratkotrajna magla

Polje anticiklone koje nam osigurava stabilno vrijeme prolazno će samo malo oslabjeti kako se južnim Sredozemljem premješta ciklonalni vrtlog. No, našim krajevima to donosi samo malo vlage u višim slojevima atmosfere. Nakon toga nas očekuje, čini se barem tjedan dana pretežno sunčanog i suhog vremena.

SUBOTA

Ujutro i prijepodne još pretežno vedro te mirno, osobito na kopnu, gdje je pak po kotlinama te uz obale rijeka moguća kratkotrajna magla. Na moru postupno sve više oblaka, no suho, a samo pod Velebitom još rano ujutro može biti slabe do umjerene bure.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj postupan porast naoblake, ali još će biti i sunčanih razdoblja. Uglavnom suho, a pritom će izostati i značajniji vjetar pa će biti razmjerno toplo uz oko 25°C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu oblaci će  stizati malo kasnije sa zapada pa će biti djelomice sunčano.. Ostaje suho, ali i podjednako toplo kao i jučer.

U Dalmaciji najviše oblaka, no postoji samo mala mogućnost za sporadično koju kap kiše ili kraći lokalni pljusak, uglavnom samo na otocima i na krajnjem jugu i to potkraj dana. Vjetar većinom slab, a temperatura oko 26-27 °C.

Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano, a više promjenjive naoblake zadržavati će se u gorju, gdje lokalno može, uglavnom u Lici, može pasti i sasvim malo kiše. Bit će mirno, a neće se odviše mijenjati ni temperatura.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Nakon kraćeg subotnjeg naoblačenja, slijedi jedno duže stabilnije i sunčanije razdoblje. Izgledno i cijeli idući tjedan bit će bez oborine. Tek će malo u početku smetati slab do umjeren sjeveroistočnjak, ali ubrzo će oslabjeti početkom tjedna. Jutra ostaju svježa, a danju razmjerno toplo.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu će povećane naoblake još biti samo u prvome dijelu nedjelje na krajnjem jugu, a ubrzo će i te oblake rastjerati bura koja  ponedjeljak može imati i jake udare. Od utorka će slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak pa će se neometano moći uživati u kasnoljetnoj vedrini i toplini.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!