Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

vremenska prognoza

Stižu nam stabilnije prilike, ne samo sutra, već i gotovo cijeli idući tjedan

Tek rano ujutro valja računati na svježinu, a mjestimice u kratkotrajnu maglu.

Ciklona koja se premješta južnije na istok Sredozemlja donijela nam je tek malo vlage, a već nam je počeo i novi porast tlaka. Najavljuje nam to stabilnije prilike, ne samo sutra, već i gotovo cijeli idući tjedan.

NEDJELJA

Ujutro i prijepodne nešto više oblaka može biti u Dalmaciji, gdje na krajnjem jugu postoji mala mogućnost za kakav kraći pljusak. Drugdje barem djelomice sunčano, tek po kotlinama i uz rijeke kratkotrajna magla. Na Kvarneru vedrina jer je još u noći zapuhala umjerena, pod Velebitom na udare jaka bura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno sunčano, izdizati će se i oni rijetki oblaci od prijepodneva. Bit će pritom podjednako toplo, no malo će se svježije činiti uz povremeno umjeren sjeveroistočnjak.

Na istoku barem djelomice sunčano, suho, ali i ovdje uz slab do umjeren sjeveroistočni vjetar. Temperatura između 25 i 27 °C.

U Dalmaciji još ponegdje na krajnjem jugu može biti promjenjive naoblake, ali vrlo rijetko moguć i kratkotrajni pljusak. Prevladavat će sunčano, vrlo toplo, prolazno uz slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, a tek navečer jačanje bure.

 Na sjevernom Jadranu najviše sunca i vedrine, bit će vrlo toplo, a prolazno će i bura malo oslabjeti. No, navečer će opet pojačati, čak pod Velebitom se očekuje da će imati olujne udare.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Slijede još sunčanije i stabilnije prilike, a tek će sredinom dana, u prvom dijelu tjedna, biti sjeveroistočnog vjetra. No, temperatura se neće značajnije mijenjati, ostaje uobičajeno toplo za ova dio rujna. Tek rano ujutro valja računati na svježinu, a mjestimice u kratkotrajnu maglu.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu sunčano i vrlo toplo, ali početkom tjedna razmjerno vjetrovito. No, bura će već tijekom utorka popuštati, a do sredine tjedna i potpuno oslabjeti. Pravo kasno ljeto.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!