Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

prognoza Doriana Ribarića

Cijeli tjedan nastavlja se fino i pristojno kasnoljetno vrijeme, ali alergičari moraju pripaziti!

Koncentracija peludi ambrozije je već uglavnom visoka, a tijekom suhog i toplog ostatka tjedna može ponegdje i još malo porast

Fino i pristojno kasnoljetno vrijeme, kako i dalje ostajemo u prostranoj anticikloni. No, iako će biometeorološki biti povoljno cijelog tjedna, na oprezu bi trebali biti alergičari osjetljivi na ambroziju. Koncentracija peludi ambrozije je već uglavnom visoka, a tijekom suhog i toplog ostatka tjedna može ponegdje i još malo porasti.

UTORAK

Ujutro i prijepodne pretežno, često i potpuno vedro. Tek će lokalno po gorskim kotlinama biti kratkotrajne magle. U unutrašnjosti zato rano jutro još malo svježije, uglavnom se išlo i ispod 10 °C. Na Jadranu osjetno toplije jer je zrak miješala slaba do umjerena, pod Velebitom i pojačana bura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj ipak postupan porast naoblake, ali bit će to uglavnom oni visoki slojeviti oblaci koji ne kvare odviše dojam sunčanog vremena. Izostat će i značajniji vjetar pa će činiti i malo toplije uz oko 26 °C.

Na istoku ostaje pretežno sunčano, a samo u zapadnim područjima može biti male ili umjerene naoblake. Puhat će ponegdje slab do umjeren istočni ili jugoistočni vjetar, a temperatura uglavnom između 25 i 27 °C.

U Dalmaciji dosta sunca, ali i ovdje nešto malo oblaka, uglavnom u zaobalju. Bura će potpuno oslabjeti, a zapuhat će slab do umjeren maestral. Temperatura pritom bez veće promjene između 27 i 30 °C. Dakle, vrlo toplo pa čak i vruće.

Na sjevernom Jadranu malo oblačnije, ali većinom će to biti samo visoki slojeviti oblaci. Bura će malo popustiti, ponegdje okrenuti na sjeverozapadnjak pa će biti i malo toplije, lokalno i ovdje uz obalu vruće, no navečer opet sve vjetrovitije.

Vezana vijest

Suncano poslijepodne u sredistu Zagreba

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Bez većih promjena. Prevladavat će sunčano, tek tu i tamo uz malo oblaka, a ujutro po kotlinama i mjestimice nizinama kratkotrajnu maglu. Dok će jutra ostati svježa, danju će ipak do vikenda biti postupno toplije.

IDUĆIH DANA NA MORU

Slično i na Jadranu, no od četvrtka će biti ipak biti malo manje stabilno. Naime, uz dnevni razvoj oblaka postoji od tada mala mogućnost za kakav kraći popodnevni pljusak na krajnjem jugu, uglavnom zaobalju, a za vikend se isto očekuje i u unutrašnjosti Istre.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!