Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

prognoza Doriana Ribarića

Neobično sunčan rujan: U nastavku tjedna i dalje toplo tek pred kraj tjedna očekuje se naoblačenje

U Dalmaciji pretežno sunčano, ali se nešto više oblaka očekuje prema jugu, osobito na širem Dubrovačkom području

Iako je danju uobičajeno toplo za doba godine, ovako dugotrajna stabilna razdoblja i nisu toliko česta početkom rujna. Slično ostaje i do kraja tjedna, za vikend većinom i još malo toplije.

SRIJEDA

Ujutro i prijepodne većinom sunčano, samo još na južnom dijelu Jadrana u povremeno umjerenu naoblaku. Po gorskim kotlinama lokalno kratkotrajna magle. Vjetar većinom slab, u Slavoniji ponegdje jugoistočni. Na Jadranu umjerena do, lokalno pod Velebitom i na krajnjem jugu rano ujutro, jaka bura, ali ubrzo će slabjeti. Na kopnu svježe, a osjetno toplije uz more.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj sunčano, vedro, tek vrlo rijetko uz visoke koprenaste oblake. Vjetar tek slab istočni ili sjeveroistočni, ali ostaje vrlo toplo uz 25-26 °C.

I na istoku obilje sunca, ali vjetrovitije uz povremeno umjeren do jak jugoistočnjak. Tako će se na vjetru činiti ipak malo manje toplo, iako se temperature neće značajnije mijenjati s obzirom na jučer.

U Dalmaciji pretežno sunčano, ali se nešto više oblaka očekuje prema jugu, osobito na širem Dubrovačkom području. Ostaje vrlo toplo i vruće, a neće smetati ni tek slab vjetar s mora.

Sunčano i vrlo toplo ostaje na sjevernom Jadranu, ponegdje i vruće, osobito gdje, slabljenjem bure, izostane i jugozapadnjak ili sjeverozapadnjak. U Gorskom kotaru i Lici između 20 i 25 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Ostaje stabilno i većinom sunčano, a nešto više oblaka očekuje se tek tamo s nedjelje na ponedjeljak, no, uz razmjerno malu vjerojatnost za koju kap kiše. Jutra jesenski svježa, a danju vrlo toplo, za vikend uz pravi ljetni ugođaj.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu ipak malo manje stabilno. U unutrašnjosti Dalmacije i na krajnjem jugu uz dnevni razvoj oblaka postoji mogućnost za lokalno kakav kraći popodnevni pljusak, a onda opet početkom idućeg tjedna nestabilnije i drugdje.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!