Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

još malo svježine

Novi tjedan započeli smo tmurno i kišovito, ali kraj tjedna trebao bi biti sunčaniji - evo kada dolazi nova promjena vremena

Danas prijepodne djelomice vedro, ali još malo svježije, osobito na kopnu gdje će biti i ispod10 stupnjeva

Novi tjedan započeli smo prilično tmurno i kišovito, kako i priliči skorom početku jeseni. No, frontalni poremećaj još se jučer brzo premjestio dalje na istok kontinenta, a danas će nastaviti jačati utjecaj prostrane anticiklone sa zapada. Znači nam to povoljnije i ugodnije jesenske dane, ali još u početku ćemo temperaturno biti malo ispod prosjeka za ovaj dio rujna.

Vezana vijest

Sunce i kiša

UTORAK

Ujutro i prijepodne djelomice vedro, ali još je malo svježije, osobito na kopnu gdje je često i ispod 10 stupnjeva. Po nizinama i uz obale rijeka valja računati i na kratkotrajnu maglu, osobito u Posavini i Podunavlju. Podjednako svježe se činiti i na moru na umjerenoj, na sjevernom i srednjem Jadranu pojačanoj buri, pod Velebitom lokalno i jakoj.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima ostaje djelomice sunčano, ali će prolazno ipak biti više oblaka, no ostaje suho. Zato će zapuhati slab do, osobito na sjeveru umjeren sjeverac pa će se činiti možda i malo svježije nego jučer.

I na istoku nešto oblačnije, ali će izostati oborine. Zapuhat će i slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će biti oko 17-18 °C.

U Dalmaciji prevladavajuće sunčano, samo prema jugu i u zaobalju uz još nešto promjenjive naoblake, gdje postoji i mala mogućnost za koju kap kiše ili kraći pljusak. Puhat će umjeren sjeverozapadnjak, navečer bura u jačanju, no temperatura se neće značajnije mijenjati, ostaje toplo.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, uz obalu ponegdje i vedro jer će oblake tu rastjerati umjerena i jaka, pod Velebitom na udare olujna bura, koja će samo za nijansu popustiti prije nego li navečer opet pojača. Uz obalu i na otocima između 21 i 24 °C, u gorju od 13 do 17 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Nastavak tjedna znatno stabilniji, ali u početku još na kopnu razmjerno svježe, a samo u srijedu uz povremeno više oblaka u Slavoniji može pasti vrlo malo kiše. Od petka jugozapadnjak s kojim će i temperature porasti, osobite one dnevne u danima vikenda i do 25 °C.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na moru pretežno sunčano i suho, a porast naoblake se očekuje tek krajem tjedna. Bit će ugodno toplo, a samo će još u srijedu smetati prilično jakana udare olujna bura.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!