Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

Prognoza Damjane Ćurkov

Novi tjedan donosi nam promjenjivo vrijeme: Već će od ponedjeljka biti oblačnije s povremenom kišom

Za vikend ostaje sunčano i ugodno toplo, ali već nam novi tjedan donosi promjenjivije vrijeme.

Vedrinu neba i toplinu će nam tijekom vikenda donositi anticiklona, ali će već krajem nedjelje prema nama pritjecati nešto vlažnog i nestabilnog zraka pa će od ponedjeljka biti oblačnije s povremenom kišom.

Vezana vijest

Jesen, Zagreb

SUBOTA

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od jutra ćemo u većini predjela uživati u sunčanom vremenu i uglavnom vedrom nebu, samo će oko Rijeke i u gorju biti umjerene naoblake. Puhat će većinom slab vjetar, često će biti i sasvim mirno, a jedino će povremeno duž obale i u gorju biti umjerenog jugozapadnjaka.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno sunčano, bit će i vrlo toplo s temperaturom od 24 do 27 stupnjeva, a vjetar će uglavnom izostati.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu većinom sunčano, vjetar slab, a temperatura do najviše 28 stupnjeva.

U Dalmaciji sunčano, vedro i vrlo toplo - temperatura zraka će biti između 25 i 28 stupnjeva, a mora iznad 20 pa će se i prvi jesenski vikend moći provesti na plažama.

Nešto više oblaka, odnosno povremene umjerene naoblake će i biti na sjevernom Jadranu i u gorju. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura od 21 u gorju do 25 na moru.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Još u nedjelju uživamo vedrini, a zatim će se prema kraju dana skupljati sve više oblaka pa će na zapadu prvih kapi kiše biti već u noći na ponedjeljak, a onda i drugdje. Iako će u novom tjednu biti promjenjivije, još uvijek ostaje razmjerno toplo, A nešto svježije će biti tek od srijede.

IDUĆIH DANA NA MORU

I na Jadranu u nedjelju pretežno sunčano, a onda će na sjevernom dijelu uz više oblaka biti povremene kiše ili ponekog pljuska, zatim će utorak tu zapuhati bura, a malo kiše će biti u Dalmaciji. I uz obalu će veći dio idućeg tjedna biti promjenjivo, ali i dalje dosta toplo.

Stabilni vremenski uvjeti idućih dana donose povoljne biometeorološke prilike, a uz dosta sunca i prilično visoke temperature dani će biti idealni za šetnje i boravak u prirodi.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!