Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

prognoza Doriana Ribarića

Nakon sunčanog početka jeseni slijedi pogoršanje: Uz mjestimičnu kišu u ponedjeljak se očekuje tek blagi pad temperature

Osjećaj svježine ipak će pojačavati povremeno umjeren sjeveroistočni, češće od četvrtka

Ugodne jesenske prilike nastavile su se i u danima vikenda kako se nad nama zadržava utjecaj anticiklone. No, ona će danas malo oslabjeti, a početi će nam sa jugozapada pritjecati postupno sve vlažniji, ali još uvijek razmjerno topao zrak.

NEDJELJA

Ujutro i prijepodne još većinom sunčano i vedro te malo ugodnije. Rijetko po kotlinama i uz obale rijeka uz kratkotrajnu maglu, izglednije u Posavini i Podunavlju. Bit će uglavnom mirno, uz obalu tek ponegdje slab burin, a prema otvorenome sjevernog dijela jugo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima ostaje pretežno sunčano. Na nebu samo prolazno manja naoblaka, uglavnom oni visoki oblaci koji ne kvare dojam sunčanog vremena. Puhat će slab do tek ponegdje umjeren jugozapadni vjetar, a bit će još malo toplije nego jučer, uglavnom oko 27-28 °C.

Slično u Slavoniji, Baranji i Srijemu. Većinom još sunčanije i vrlo toplo, ali ovdje i mirnije uz tek slabo izražen jugozapadni ili istočni vjetar.

U Dalmaciji pretežno sunčano, ali uz postupno naoblačenje na sjevernom dijelu, osobito krajem dana. No bit će vrlo toplo uz uglavnom samo povjetarac s mora, dok će nešto vjetrovitije biti prema pučini.

Na sjevernom Jadranu sve oblačnije, a jugo, osobito duž zapadne obale Istre te na otvorenome moru prolazno će biti jako. Ponegdje već može pasti koja kap kiše, no vjerojatnije prema večeri te osobito u noći na ponedjeljak. Najviša temperatura uglavnom oko 25 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Slijedi sasvim drukčija slika jeseni, ona promjenjivija uz mjestimičnu kišu, u ponedjeljak ponegdje i grmljavinu, no bit će tu i dalje sunčanih razdoblja uz tek blagi pad temperatura. Osjećaj svježine ipak će pojačavati povremeno umjeren sjeveroistočni, češće od četvrtka.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu u novi tjedan ulazimo uz povremenu kišu te pokoju neveru, češće i izglednije na sjevernom dijelu. Okretanjem vjetra od utorka na umjerenu, pod Velebitom povremeno jaku, opet sve više sunca. Ipak, do Dalmacije i dalje može povremeno stići nešto više oblaka pa se ne može računati na sasvim stabilne prilike, prije svega u četvrtak.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!