Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

prognoza Doriana Ribarića

Dolazi nam svježe i vjetrovito vrijeme: Od nedjelje opet zatopljenje i porast temperature

Bit će osjetno svježije i vjetrovitije uz umjeren, na udare povremeno i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar

Preko nas se danas premješta jedan frontalni poremećaj, glavnina kojeg ide sjevernije od naših krajeva. Nema obilne količine kiše, ali donosi svježije i nakratko vrlo vjetrovite prilike.

Vezana vijest

Vjetar i kiša

ČETVRTAK

Ujutro i prijepodne uz dosta oblaka i povremenu kišu, uglavnom na kopnu. No još i na sjevernom Jadranu može lokalno pasti koji kraći pljusak. Posvuda sve vjetrovitije uz umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, a na sjevernom i srednjem dijelu obale pojačat će bura na jaku, pod Velebitom olujnu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima prestanak kiše i barem djelomično razvedravanje. No bit će osjetno svježije i vjetrovitije uz umjeren, na udare povremeno i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a temperatura će ostati par stupnjeva ispod 20 °C.

Oblaci i sporadična kiša nešto će se dulje zadržavati u Slavoniji, Baranji i Srijemu, ali i ovdje će oborine ubrzo prestajati, a naoblaka se postupno smanjivati. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a temperatura tek oko 17 °C.

U Dalmaciji promjenjivo, a uz povremeno više oblaka može pasti malo kiše ili kakav grmljavinski pljusak. No, većinom samo u oblačnijem južnom zaobalju. Jačati će bura, a s njom će se prema večeri i razvedravati. Temperatura slična ili malo niža od jučerašnje.

Na sjevernom Jadranu popodne sve više sunca, a tek koja kap kiše može još pasti u Lici. Vrlo vjetrovito na moru s jakom na udare olujnom burom koja će slabjeti tek u noći na petak. Temperatura za 2-3 stupnja niža nego jučer, bit će oko 23 °C, u gorju oko 17 °C, no na vjetru će se činiti osjetno svježije.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Slijedi par stabilnijih i mirnijih dana, no u početku treba računati na prilično svježa, ali i maglovita jutra. Od nedjelje, jačanjem jugozapadnog vjetra, slijedi novo zatopljenje i porast temperature. Kiša se pak očekuje tek potkraj ponedjeljka.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu će više-manje prevladavati sunčano vrijeme sve do kraja tjedna. No, tada će uz sve jaču i neugodniju južinu stizati sve više oblaka, a na sjeverni dio i kiša. Od ponedjeljka još nepovoljnije, vjetrovitije i kišovitije, ali i razmjerno toplo

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!