Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Stiže nam jesensko vrijeme: Vikend je idealan za provesti na otvorenom, a zatim slijedi promjena

Vremenske prilike pred nama postupno sve nepovoljnije. No, uz umjeren jugozapadni vjetar, već od nedjelje osjetno toplije.

Listopad započinjemo mirnijim i primjerenim jesenskim vremenom. U grebenu smo anticiklone koja podržava stabilne prilike, ali one će se već od sutra postupno početi "kvariti", najprije na širem riječkom području. Naime, ispred snažnih poremećaja na sjeverozapadu kontinenta početi će nam pritjecati sve topliji i vlažniji zrak. No, još će subota biti idealna za provesti je na otvorenome, a čak je temperatura mora malo iznad prosjeka za doba godine, posvuda između 21 i 25 °C.

Subota

Prijepodne pretežno sunčano, na Jadranu opet i vedro, ali će još u unutrašnjosti, osobito, osobito u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj te Posavini još biti niskih slojeviti oblaka, mjestimice i magle. Bit će mirno, ponegdje tiho, a slab jugoistočnjak može povremeno puhati samo na krajnjem istoku zemlje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima prevladavajuće sunčano, jer će se preostali niski oblaci razići. Vjetar i dalje uglavnom slab, a bit će i malo toplije, osim po rijetkim kotlinama gdje se niski oblaci nešto dulje zadrže.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano, čak će i vjetar oslabjeti. Bit će za nijansu toplije nego jučer, bit će oko 20 °C.

Vezana vijest

Dorian Ribarić & kiša

U Dalmaciji većinom sunčano, samo prolazno umjerena naoblaka u zaobalju, dok će drugdje to biti samo oni visoki prozirni oblaci. Puhat će slab do rijetko gdje umjeren vjetar s mora, a bit će opet toplo i  vrlo toplo.

Pretežno sunčano i na sjevernom Jadranu te u okolnom gorju. Do kraja dana samo nešto više oblaka, ali ostaje suho. Zapuhat će tek ponegdje slabo do umjereno jugo, uz obalu i jugozapadni vjetar. Temperatura u gorju oko ugodnih 20 °C, a na moru i otocima između 22 i 24 °C.

Idućih dana na kopnu 

Vremenske prilike pred nama postupno sve nepovoljnije. No, uz umjeren jugozapadni vjetar, već od nedjelje osjetno toplije. Pritom će, osim u Gorskom kotaru, uglavnom do utorka biti dosta sunca, a zatim jedno promjenjivije i kišovitije razdoblje s vrhuncem u srijedu kada se uz zahladnjenje očekuje i pravi kišni val.

Idućih dana na moru

I na Jadranu toplije, ali južina ovdje još jača i neugodnija, a s njom će višak oblaka i kiše već od nedjelje biti u Istri i na Kvarneru. Jače naoblačenje u utorak donosi nevere duž ostatka obale, ali samo  kao uvod u jaku i čestu kišu sredinom tjedna. Jugo će tada okretati na jugozapadnjak, a zatim i na buru s kojom će malo osvježiti.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!