Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

vremenska prognoza Damjane Ćurkov

Novi tjedan donosi nam izraženu promjenu - u početku će još biti nešto sunca, ujutro i magle, a onda stiže kiša

Pomjenjivo i nestabilno vrijeme pratit će nas gotovo cijeli idući tjedan, ali će uz južinu biti osjetno toplije.

Sve nam je bliža ciklona s frontalnim sustavima čiji ćemo utjecaj danas osjećati kroz porast naoblake, a sutra kišu, u noći i lokalno izražena nevremena.

NEDJELJA

Od jutra na Jadranu promjenjivo, rijetko je moguća koja kap, a u unutrašnjosti je lokalno moguća dugotrajna magla. Zapuhat će jugo, a temperatura malo viša od današnje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima barem djelomice sunčano, ponegdje će i poslijepodne biti magle, a prema kraju dana će naoblaka rasti. Navečer će zapuhati vjetar s juga, a temperatura u najtoplijem dijelu dana do 15 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu lokalno dugotrajna magla, ali u većini predjela pretežno sunčano. Puhat će slab do umjeren jugoistočnjak, a temperatura oko 13 stupnjeva.

U Dalmaciji promjenjivo, rijetko će pasti i koja kap kiše - samo kao najava ozbiljnije kišne epizode koja nam se sprema početkom novog tjedna. Jugo će jačati pa će navečer biti jakih udara, a temperatura bez veće promjene.

Na sjevernom Jadranu promjenjivo, ponegdje s malo kiše, a u gorju će mjestimice biti dugotrajne magle i niske naoblake. Na moru temperatura oko 18 stupnjeva, a u gorju uz južinu malo toplije.

U NOVOM TJEDNU NA KOPNU

Novi tjedan donosi nam izraženu promjenu - u početku će još biti nešto sunca, ujutro i magle, a uz sve više oblaka kiše će do kraja ponedjeljka biti u cijeloj unutrašnjosti, lokalno su moguće i obilne oborine. Promjenjivo i nestabilno vrijeme pratit će nas gotovo cijeli idući tjedan, ali će uz južinu biti osjetno toplije.

U NOVOM TJEDNU NA MORU

Na Jadranu će promjena biti još izraženija: veći dio tjedna će biti umjereno do pretežno oblačno s kišom i pljuskovima. Lokalno izražena nevremena se očekuju u noći na utorak i opet od sredine tjedna. Idućih dana će biti vjetrovito uz povremene olujne udare juga.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!