Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

vremenska prognoza

Studeni započinjemo vjetrovitijim i kišovitijim vremenom

Obilazak groblja na Jadranu i područjima uz njega će ponegdje već od jutra ometati jako na udare olujno jugo, a navečer i jaka kiša.

Listopad je iza nas, ove godine malo hladniji od uobičajenog. Često je bilo jutarnjeg mraza, potkraj mjeseca i magle, a u najvišem gorju imali smo i tanji snježni pokrivač koji se zadržao skoro tjedan dana. Na moru zato malo koga nije propuhala olujna bura s orkanskim udarima koja je zabilježena u čak dvije trećine mjeseca.

Studeni započinjemo bliže prosjeku, ali sve vjetrovitijim i kišovitijim vremenom. Formirala se ciklona u nama dobro poznatom Genovskom zaljevu, koja će se preko naših krajeva premjestiti u noći na utorak.

Obilazak groblja na Jadranu  i područjima uz njega će ponegdje već od jutra ometati jako na udare olujno jugo, a navečer i jaka kiša.

BLAGDAN SVIH SVETIH

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ujutro i prijepodne još na kopnu razmjerno stabilno i mirno, ali uz maglu i niske slojevite oblake. Duž Jadrana zato postupno sve oblačnije uz sve izraženiju južinu. Puhat će umjereno do jako jugo, a tmurno je već oko Kvarnera i ponegdje u gorju gdje sporadično može biti i malo kiše.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima sunčana razdoblja, uglavnom suho, ali postupno uz sve više oblaka sa zapada. Do večeri počinje i kiša, bit će sve češća i jača, ponegdje i obilnija. Puhat će slab, tek rijetko umjeren južni vjetar s kojim će ipak biti malo toplije.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu slično kao i danas. Uz slab do umjeren jugoistočnjak, magla i niski oblaci malo će se brže izdizati, a jače naoblačenje se očekuje tek kasno navečer. Temperatura bez veće promjene, između 14 i 17 °C.

U Dalmaciji će se skupiti već dosta oblaka, sporadično prema jugu može tu i tamo pasti malo kiše, ali se pravi kišni val uz pljuskove i grmljavinu očekuje u noći na utorak. No, nevolje će i bez kiše svakako stvarati jako, ponegdje i olujno jugo.

Na sjevernom Jadranu, Gorskom kotaru i Lici oblačno, tmurno uz povremenu kišu, češću na Kvarneru, a navečer će ona posvuda biti obilna, tada može i zagrmjeti. Puhat će jako i olujno jugo, u noći na utorak prolazno oštro i lebićada.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Nastavljamo uz dosta oblaka i kiše, ali i više temperature, osobito ujturo. Pritom će tijekom utorka biti mirnije uz više sunčanih razdoblja, na koja ćemo zatim pričekati razvedravanja u petak.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu oblačno, kišovito i vjetrovito. Mirnije u utorak nakon što se ispada glavnina kiše u noćnim i jutarnjim satima, ali nova izražena kišna epizoda s južinom slijedi već u srijedu i četvrtak, u petak još i u Dalmaciji. Temperatura bez većih promjena.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!