Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

Pred nama je sve manje oblaka, a bit će i sve više sunčanih razdoblja, osobito prema sredini dana

Vjetar će biti slab, a temperatura između 10 i 12 stupnjeva

Ciklona će i danas dijelom utjecati na vrijeme u našim krajevima, ali jačat će greben koji će je pogurati u zapadno Sredozemlje, a zbog razlike u tlaku i dalje ostaje vjetrovito.

UTORAK

Prijepodne umjereno ili pretežno oblačno, u Slavoniji i Dalmaciji s kišom, a na jugu su i dalje moguća izražena nevremena. Na zapadu unutrašnjosti i sjevernom Jadranu uglavnom suho, a moguća su i sunčana razdoblja, osobito prema sredini dana. Puhat će umjerena i jaka bura s olujnim i orkanskim udarima, a južnije i dalje umjereno jugo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima sve manje oblaka, a bit će i sve više sunčanih razdoblja. Vjetar slab, a temperatura između 10 i 12 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu sredinom dana prestanak oborina i postupno razvedravanje. Temperatura oko 11 stupnjeva.

U Dalmaciji će poslijepodne kiše biti još samo rijetko gdje, a postupno će se i naoblaka smanjivati. Puhat će umjerena i jaka bura, južnije i dalje umjereno jugo, a temperatura od 14 do 21 stupanj.

Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano, u gorju oblačnije, ali većinom suho. Puhat će jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima. Temperatura u gorju između 5 i 8, a uz obalu oko 15 stupnjeva.

DO KRAJA TJEDNA NA KOPNU

Idućih dana u kopnenim predjelima stabilnije i sunčanije, a po dobro poznatom scenariju stabilna situacija donosi sve češću maglu, u drugom dijelu tjedna i dugotrajnu. Temperatura bez veće promjene, iako će u područjima s dugotrajnom niskom naoblakom biti osjetno hladnije. Za vikend je izgledna nova promjena, ali o tome više detalja u idućim prognozama.

DO KRAJA TJEDNA NA MORU

Na moru pretežno sunčano, ali će uz izraženu temperaturnu inverziju magle idućih dana biti i ponegdje uz obalu i na otvorenom moru sjevernog i srednjeg Jadrana. Bura će oslabjeti i prolazno okrenuti na jugo, ali već pred vikend opet jača. U početku malo toplije, a onda tijekom vikenda svježije.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!