Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Vikend južine i pravog jesenskog ugođaja: Pripremite se na oborine, osobito na Jadranu

Vikend južine i pravog jesenskog ugođaja: Pripremite se na oborine, osobito na Jadranu
Shutterstock

U Dalmaciji sve oblačnije uz sve češću kišu, koja pak prema sjeveru te osobito na otocima može biti obilnija

Tlak zraka je u padu kako nam sve više na vrijeme utječe ciklona iz Sredozemlja, ali i poremećaji sa sjevera kontinenta. Bit će ovo vikend po južini uz prave jesenske prilike.

SUBOTA

Ujutro i prijepodne većinom oblačno, nerijetko čak i tmurno, osobito na sjevernom, češće srednjem dijelu Jadranu gdje će krenuti kiša uz slabo do umjereno jugo. Na kopnu još uglavnom suho, ali valja računati na dugotrajniju maglu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj djelomično raskidanje magle i niskih oblaka, ali pred novo naoblačenje s kojim može ponegdje pasti malo kiše. Vjetar uglavnom slab, ali u gorju povremeno do umjeren južni. Kad se magla izdigne i u nizinama malo toplije, ići će se do 12 °C.

Vezana vijest

magla

U Slavoniji, Baranji i Srijemu barem nakratko razvedravanje i sunčana razdoblja, a navečer opet oblačnije, na zapadu i uz malo kiše. Vjetar slab do umjeren jugoistočni, a temperatura oko 12-13 °C.

U Dalmaciji sve oblačnije uz sve češću kišu, koja pak prema sjeveru te osobito na otocima može biti obilnija, a nije isključena i mogućnost pokojeg neverina. Puhat će većinom umjereno, ponegdje i pojačano jugo pa će biti i sve neugodnije.

S umjerenim jugom tmurni oblaci i dalje će se skupljati oko Kvarnera, mala je samo mogućnost za koju zraku sunca, a vrlo izgledna je povremena kiša pa i pokoji pljusak. Temperatura oko 15-16 °C na obali, a čak oko 12 °C i u onom višem gorju.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Kišovito će još na kopnu biti u prvom dijelu nedjelje, a zatim će oborine prestajati i biti vrlo rijetka, uglavnom moguće samo u gorju. No, bit će to tek djelomično razvedravanje, ostaje nam dosta vlage, a u početku će se na sjeveroistočnom vjetru činiti i malo svježije.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu kiša gotovo svakodnevna. U nedjelju izraženija u Dalmaciji, ali je predah najizgledniji u ponedjeljak kada će se duž obale prolazno proširiti umjerena i jaka bura. Od utorka opet sve oblačnije pred, čini se, novo promjenjivije i nestabilnije razdoblje.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!