Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Tmurno i maglovito vrijeme se nastavlja: Vrlo rijetko može ponegdje samo nakratko proviriti sunce

Tmurno i maglovito vrijeme se nastavlja: Vrlo rijetko može ponegdje samo nakratko proviriti sunce
Slaven Branislav Babic/PIXSELL

U unutrašnjosti će biti uglavnom suho, a duž obale uz sve izgledniju sporadičnu kišu, a oko udaljenijih otoka može biti i pljuskova praćenih grmljavinom

Tmurna, maglovita, uz Jadran ponegdje i kišovita sredina tjedna. Približila nam se opet visinska ciklona iz Sredozemlja, koja preko juga Italije kreće polako put istoka i postupno slabi. No, još će na tom putu, našim obalnim krajevima danas donijeti dosta vlage.

SRIJEDA

Ujutro i prijepodne prevladavajuće oblačno, duž obale uz sve izgledniju sporadičnu kišu, a oko udaljenijih otoka može biti i pljuskova praćenih grmljavinom. U unutrašnjosti uglavnom suho, ali i dalje većinom tmurno i maglovito, vrlo rijetko može ponegdje samo nakratko proviriti sunce. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo, na otvorenom moru mjestimice i vrlo jako, a samo na sjevernom dijelu, većinom pod Velebitom, još pojačana bura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj većinom oblačno. Postoji mogućnost i za malo kiše ili slabe rosulje, uglavnom navečer, ali češće će izostajati, kao i značajniji vjetar. Temperatura slična jučerašnjoj, između 6 i 9 °C.

Prohladno će biti i na istoku zemlje, gdje će rjeđe nego danas biti sunčanih razdoblja. Prevladavati će oblaci, ali ostaje uglavnom suho, tek možda slaba rosulja u Posavini kasno navečer.

U Dalmaciji pretežno oblačno po umjerenom i jakom jugu. Bit će tako zasigurno povremene kiše, ali bi pljuskovi i grmljavina trebali ostati nad morem srednjeg Jadrana. Temperatura jedva malo viša od one jutarnje, između 15 i 18 °C.

Na sjevernom Jadranu će poslijepodne prolazno biti i kraćih sunčanih razdoblja, no i dalje je moguća mjestimična kiša, osobito uz zapadnu obalu Istre te Kvarnerskim otocima, ali i u tmurnijem gorju. Bura će malo popustiti, okrenuti na istočnjak pa će, osim u Gorskom kotaru i Lici, ipak biti malo ugodnije.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Nakon oblačnog prvog dijela četvrtka, samo uz malu mogućnost za slabu rosulju, postupno razvedravanje, a uslijediti će stabilnije razdoblje. Sunčanih razdoblja će znatno više biti u danima vikenda, naravno nakon izdizanja jutarnje magle. Valja računati od petka na hladnija jutra, dok će danju ostati prilično svježe.

IDUĆIH DANA NA MORU

U četvrtak ujutro još u Dalmaciji može biti kiše ili kojeg izraženijeg pljuska, ali će se duž obale ubrzo širiti bura i tramontana te rastjerati oblake. Od petka prevladavajuće sunčano, čini se, sve do idućeg tjedna. No, temperatura se neće značajnije mijenjati, tek će jutra biti malo svježija.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!