Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Niske temperature i kiša: Evo kakvo nas vrijeme očekuje sljedećih dana

Od utorka na kopnu prestanak oborina pa slijedi barem djelomično sunčana sredina tjedna

Jedan ciklonalni vrtlog iz srednjeg Sredozemlja kreće put istoka i nama donosi naoblačenje i kišu, ali i nešto niže temperature, osobito sredinom tjedna.

Ponedjeljak

Ujutro i prijepodne malo manje hladno, ali već posvuda oblačnije i tmurnije. Na Jadranu i predjelima uz njega će početi mjestimična kiša, na jugu, osobito prema otvorenome moru i u obliku kakvog izraženijeg grmljavinskog pljuska. U unutrašnjosti još uglavnom suho, ali ponegdje, izostankom vjetra, još uvijek i maglovito. Na moru će puhati umjereno, na srednjem i južnom dijelu i jako jugo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima tmurno s povremenom kišom. Zapuhat će i slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar s kojim će posvuda i malo zahladiti. Bit će to do najviše 6-7 °C.

I na istoku većinom oblačno, ali tu će kiša biti nešto rjeđa i to uglavnom u večernjim satima. Uz sjeverac barem malo hladnije, temperatura između 7 i 10 °C.

U Dalmaciji većinom oblačno i svježije, povremeno s kišom i pljuskovima koji još ponegdje mogu biti izraženiji, izglednije na otocima. Jugo će popuštati, a prema sjeveru okretati na buru.

Na sjevernom Jadranu sunčana razdoblja rijetko moguća u Istri, dok će drugdje prevladavati oblačno s povremenom kišom, osobito na Kvarneru. Bit će i sve vjetrovitije i svježije uz jačanje bure koja do kraja dana može imati olujne udare. Navečer čak u onom najvišem gorju, može zalepršati pokoja pahulja snijega.

Idućih dana na kopnu

Od utorka na kopnu prestanak oborina pa slijedi barem djelomično sunčana sredina tjedna, no uz hladna i mrazna jutra, a prohladno će ostati i danju. Novo jače naoblačenje stiže potkraj četvrtka s kojim kreće i novo kišovitije razdoblje.

Idućih dana na moru

Duž Jadrana do srijede uz više sunčanih razdoblja po buri, ali ne sasvim stabilno pa ponegdje na srednjem dijelu može pasti koja kap kiše. Od četvrtka opet južina, naoblačenje i čini se izraženiji te dugotrajniji kišni val uz nižu temperaturu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!