Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Nastavlja se hladno, u unutrašnjosti tmurno i do vikenda uglavnom suho vrijeme, na moru vjetrovito

Nastavlja se hladno, u unutrašnjosti tmurno i do vikenda uglavnom suho vrijeme, na moru vjetrovito
Patrik Macek/PIXSELL

Sunčana razdoblja izglednije su od četvrtka, ali za vikend opet oblačnije uz oborine, uglavnom slab snijeg

U tjedan smo ušli stabilno, na Jadranu vjetrovito, a pod tim sve jačim utjecajem prostrane europske anticiklone ostajemo i idućih dana. Zadržavat će se iznad nas tako hladan zrak, a to, kao što smo već i navikli u ovo doba godine, na kopnu ne znači niti sunčano pa niti sasvim suho vrijeme.

UTORAK

Prijepodne u unutrašnjosti zato tmurno, ponegdje maglovito te posvuda hladno, a povremeno iz tih niskih oblaka, prije svega na zapadu, može biti slabe rosulje ili u gorju snijega. Sasvim druga slika na Jadranu, većinom sunčana, ali na umjerenoj i jakoj buri te sve češćoj tramontani činit će se podjednako hladno kao i na kopnu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj ostaje većinom oblačno, a tek je mala mogućnost da ponegdje nakratko proviri koja zraka sunca. Uglavnom suho, mirno, a temperatura tek do 5 ili 6 °C.

Vezana vijest

magla

U Slavoniji, Baranji i Srijemu oblaci će se stanjivati pa i dijelom raskidati, no temperature se neće značajnije promijeniti, čak će biti i malo niža od jučerašnje. Bit će uglavnom oko 4 °C.

U Dalmaciji pretežno sunčano, nešto promjenjive naoblake bit će samo u zaobalju. Bura i tramontana za nijansu će popustiti pa će se činiti i malo manje hladno na najviše 13, rijetko gdje 14 °C.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, a više oblaka će se zadržavati uglavnom u gorju, osobito Lici. Puhat će većinom umjerena tramontana. Temperatura uz more oko 12-13 °C, a u gorskim područjima između 3 i 5 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U nastavku tjedna ostaje pretežno oblačno, u početku još i maglovito, a povremeno može biti vrlo malo oborine, uglavnom slabe rosulje. Sunčana razdoblja izglednije su od četvrtka, ali za vikend opet oblačnije uz oborine, uglavnom slab snijeg, u gorju uz stvaranje novog snježnog pokrivača. Zapuhat će tada umjeren vjetar sa sjevera, na udare i jak, a krajem tjedna će i osjetnije zahladiti.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu pretežno ili barem djelomice sunčano po umjerenoj, pod Velebitom jakoj buri i tramontani. Bura će samo nakratko oslabjeti u petak te prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak. Vikend zato opet sve vjetrovitiji i sve hladniji, osobito u nedjelju

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!