Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

PROGNOZA ŽELJKE POGAČIĆ

Nakon Božića stiže zimski ugođaj, baš kao što pučka prognoza kaže. Doduše, neće potrajati. Više u prognozi

Zapuhati će hladan sjeverac i bura. Na istoku će zahladnjenje stići popodne

Iznad naših krajeva će i danas, na blagdan svetog Stjepana, biti nestabilno, a uz dotok hladnijeg zraka sa sjevera, stiže zakašnjeli zimski ugođaj.

Danas

U noći i rano ujutro se uz samu granicu sa Slovenijom, u Međimurju i Zagorju, najvišem gorju, temperatura spušta dovoljno blizu nule da kiša prijeđe u susnježicu, čak i mokar snijeg. Pritom će i zapuhati hladan sjeverac i bura. Na istoku će zahladnjenje stići popodne. Na jugu Dalmacije će vrijeme biti po jugu, uz lokalno obilnije pljuskove.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sredinom dana i veći dio popodneva proteći će u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj bez oborina, uz hladnih 3 °C do 5 °C. Bit će to svojevrstan predah pred novom kišom. Štoviše, navečer i u noći prijeći će u susnježicu potom i mokar snijeg, lokalno dovoljno da zabijeli.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu će popodne biti oblačno i osjetno hladnije nego ujutro. Nakon kiše sredinom dana na istoku, navečer sa zapada stiže nova porcija oborina. U noći su izgledne i one zimske, čak i opasna takozvana ledena kiša.

Južina i na nedjeljno popodne u Dalmaciji i unutrašnjosti. Bit će oblačno, kišovito i neugodno uz umjereno do jako jugo. Lokalno se opet može skupiti veća količina kiše.  Temperatura se neće značajnije mijenjati, ostaje oko 15 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju i popodne će biti oblačno, a izgledno je da nova konkretnija kišna epizoda stiže pred večer. Nakon mirnijeg popodneva, zapuhat će pod Velebitom i jaka bura. U Gorskom kotaru hladnije, drugdje slične današnjima.

Idući tjedan

U unutrašnjosti nakon kratkog izleta u zimu, od srijede vraća se južina i toplije vrijeme, ali čini se za sada bez oborine. Na moru do srijede ne posve stabilno. Sporadična kiša padat će većinom u Dalmaciji. Od srijede računajte na više sunčanog vremena. Danju se temperatura neće odviše mijenjati, ali  će jutra biti nešto svježija.

Božićne ciklone i zahladnjenje nakon njega dovoljno su česti da postanu dio pučke prognoze. Hladnije vrijeme nažalost po trenutnoj prognozi neće potrajati.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!