Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

Danas još moguća kiša, a do kraja tjedna sve sunčanije. U Novu godinu ući ćemo skoro s proljetnim temperaturama

Danas još moguća kiša, a do kraja tjedna sve sunčanije. U Novu godinu ući ćemo skoro s proljetnim temperaturama
Miroslav Lelas/Pixsell

Još moguće slabije oborine, u unutrašnjosti uz rosulju, a lokalno je moguća i ledena kiša te magla. Na Jadranu promjenjivo uz sunčana razdoblja

Danas uz novu ciklonu oblačno, bit će malo slabih oborina, a zatim će od srijede uz sve izraženiji utjecaj grebena biti stabilnije, sunčanije i osjetno toplije.

UTORAK

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prijepodne u unutrašnjosti većinom oblačno uz rosulju ili slabu kišu, a lokalno je moguća i ledena kiša pa će u prometu trebati dodatan oprez zbog poledice i magle. Na Jadranu promjenjivo sa sunčanim razdobljima, ali povremeno će padati i slaba kiša. Puhat će slabo do umjereno jugo, u gorju jugozapadnjak.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima većinom oblačno, još sredinom dana slaba kiša, a tek ponegdje će se naoblaka raskinuti. Vjetar slab, a temperatura oko 3 stupnja.

Na istoku zemlje pretežno oblačno, slabih oborina će biti ponajprije u Baranji i Srijemu, a ponegdje i dugotrajne magle. Vjetar slab, a temperatura samo stupanj dva iznad nule.

U Dalmaciji promjenjivo sa sunčanim razdobljima, još će samo lokalno pasti malo kiše. Puhat će slabo do umjereno jugo, a temperatura između 12 i 15 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu sunčana razdoblja, a u gorju ostaje većinom oblačno. Ponegdje će biti još malo slabe kiše. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, uz obalu jugo, a temperatura u gorju do najviše 7 stupnjeva, na moru oko 12.

DO KRAJA TJEDNA NA KOPNU

Do kraja tjedna na kopnu sve stabilnije, još će uglavnom u srijedu biti malo slabih oborina, a onda postupno sve sunčanije. Temperatura će biti u porastu pa ćemo godinu završiti iznadprosječnom toplinom.

DO KRAJA TJEDNA NA MORU

Na Jadranu još u srijedu oblačnije i nestabilnije, a zatim sunčanije, ali i sve toplije. Tako da ćemo i uz obalu u novu godinu ući gotovo proljetnim vremenom i s više od 15 stupnjeva.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!