Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

PROGNOZA ŽELJKE POGAČIĆ

Idućih dana sve više sunca: Prema kraju ove godine, bit će ispunjeni gotovi svi biometeorološki uvjeti za bolje raspoloženje

Idućih dana sve više sunca: Prema kraju ove godine, bit će ispunjeni gotovi svi biometeorološki uvjeti za bolje raspoloženje
Marko Lukunic/PIXSELL

Kraj ove i početak nove godine obilježit će dnevna toplina, na kopnu jutarnja i večernja hladnoća, ali i magla

S jačanjem polja povišenog tlaka sa zapada, stigle su jučer sunčeve zrake u većinu zapadne Hrvatske. Sunčanih sati bit će sve više idućih dana, no nažalost, u okolnostima mirnijeg vremena bez puno vjetra s dosta vlage u zraku i tlu, stvarat će se povoljniji uvjeti za sve češću maglu.

Na smanjenu vidljivost zbog magle danas prijepodne, računajte prvenstveno na sjeveru i zapadu zemlje, češće u središnjim i gorskim predjelima. Ondje će pasti i malo kiše ili rosulje. Uz temperature 2 do 3 Celzijeva stupnja iznad nule, bit će prilično hladno. U Dalmaciji i zaobalju će uz slabu buru biti sunčanije, ali prohladno uz 9 °C do 11°C.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj će popodne biti bez kiše. Bit će i dalje dosta oblaka, ali izgledna su i kraća sunčana razdoblja. Uz slab južni vjetar, temperatura će biti oko 8 °C.

Istočniji predjeli kopna bit će popodne više prekriveni oblacima nego zapad, ali se oborine ne očekuju. Temperatura će biti oko 8 °C.

U Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti će popodne uz umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak biti sunčano, tek prolazno uz nešto više oblaka na sjeveru. Pritom će najviša temperatura biti od 15 °C do 17 °C.

Na sjevernom Jadranu će popodne biti pretežno sunčano uz slab sjeverozapadnjak i temperature oko 14 °C. U gorju će se magla podignuti pa će biti oblačnije i svježije, do maksimalnih 10 °C.

PROGNOZA IDUĆIH DANA

Kraj ove i početak nove godine obilježit će dnevna toplina, na kopnu jutarnja i večernja hladnoća, ali i magla. U nedjelju bi mogla biti i dugotrajnija. Od ponedjeljka, čini se, slijedi južina. Uz sjeverozapadnjak i jutarnju slabu buru, u novu godinu na moru ući ćemo stabilno, bez oborina, prohladno, a danju prilično ugodno uz 15-ak Celzijevih stupnjeva. Povećava se vjerojatnost za maglu na sjevernom dijelu Jadrana idućih dana, taman prije nove južine.

Dakle, uz porast tlaka zraka i broja sunčanih sati prema kraju ove godine, bit će ispunjeni gotovi svi biometeorološki uvjeti za bolje raspoloženje i elan, osobito uz more.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!