Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

prognoza Željke Pogačić

Nakon južine dolazi i promjena vremena: Najoblačnije će biti na Jadranu, a na kopnu se očekuje jak vjetar

Krajem srijede na kopno stiže nagla promjena vremena. Uz pad temperature, kiša će prijeći u susnježicu i snijeg, najprije u gorju

Nakon nekoliko iznadprosječno toplih dana u novoj godini, danas u jugozapadnom strujanju neće biti promjene. Po dobro poznatom scenariju, nakon južine dolazi i promjena vremena. Stići će s dugačkom hladnom frontom koja se sa sjevera približava našim krajevima.

Prije toga slijedi jedan vrlo vjetrovit dan u cijeloj Hrvatskoj koji bi mogao donijeti mnoge probleme na otvorenome, i na moru, i u unutrašnjosti. Danas će najoblačnije biti na Jadranu i predjelima uz njega te u gorju. Pritom valja računati i na vrlo malo slabe i povremene kiše i to izglednije na sjeveru. Na kopnu će početi puhati sve jači jugozapadnjak, u gorju mjestimice s olujnim udarima. Do podne će jugo najjače biti na Kvarneru i u riječkoj regiji.

Vezana vijest

rijeka, panorama, oblaci

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj popodne će biti više oblaka nego danas, ali se kiša ne očekuje. Bit će vrlo vjetrovito, puhat će umjeren jugozapadnjak, povremeno s jakim udarima. Iako će temperatura biti oko 15 °C, uz vjetar bit će prohladno. Na istoku zemlje će popodne biti najviše sunčanog vremena. Uz to, bit će i ovdje prilično vjetrovito, osobito u zapadnijim predjelima. Najviša će temperatura biti oko 15 °C.

U Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti danas klasično vrijeme po jugu. Naime, popodne će jugo ojačati, a lokalno će biti olujnih udara u sjevernijim predjelima. Unatoč temperaturama oko 15 °C, vjetar će donijeti osjećaj hladnijeg vremena. Dosta oblaka, a tek u zaobalju uz malo kiše. Na sjevernom Jadranu i u gorju popodne pretežno oblačno uz povremenu kišu i vrlo vjetrovito. U gorju će udari jugozapadnjaka biti i do 100 km/h, a i na moru valja računati na olujne udare juga. Najviša će temperatura gotovo posvuda biti od 11 °C do 15 °C, samo u gorju malo niža.

VRIJEME U NASTAVKU TJEDNA

Krajem srijede na kopno stiže nagla promjena vremena. Uz pad temperature, kiša će prijeći u susnježicu i snijeg, najprije u gorju, ali je izgledan mjestimice i u ostatku unutrašnjosti, osobito u sjeverozapadnim predjelima. Zatim smirivanje, ali uz osjetno hladnije vrijeme. Na moru u srijedu izraženiji pljuskovi i jako jugo. Oborine će se premiješati prema kraju tjedna dalje na jug, a sa sjevera će okrenuti na jaku buru. Osjetno hladnije u drugom dijelu tjedna.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!