Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

prognoza Doriana Ribarića

Slijedi naglo zahlađenje, očekuje nas minus: Na Jadranu bura, a pod Velebitom na udare i olujna

Bit će tu i tamo više oblaka, čini se najviše na prijelazu s nedjelje na ponedjeljak kada će pasti još malo snijega u zapadnim krajevim

Vratili smo se u zimu kakva i dolikuje za ovaj dio siječnja. No, prilično je naglo zahladilo, u Gorskom kotaru je to mjestimice bila i najizraženija snježna epizoda ove sezone, dok je na Jadranu probleme stvarala na udare orkanska bura. Srećom, ciklona danas odmiče od naših krajeva, no ona će se u našoj blizini, oko juga Italije, zadržati i idućih dana pa neće biti sasvim stabilno.

PETAK

Ipak, već je jutro znatno sunčanije, dok promjenjiva naoblaka ostaje samo na jugu zemlje uz moguće malo kiše na širem dubrovačkom području. Bura i dalje jaka, pod Velebitom na udare olujna, ali će postupno slabjeti. Osjetno hladnije, osobito na kopnu gdje valja računati minuse i poledicu, ali i kratkotrajnu maglu, osobito po kotlinama i u Posavini.

Vezana vijest

vjetrovito

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nastavku dana u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj prevladavajuće sunčano, mirno, ali bit će to ono zubato sunce. Temperatura tek u malom plusu, do najviše 2-3 °C.

I na istoku uglavnom sunčano, no postupno će stizati nešto više oblaka, osobito navečer, no u početku još bez ikakvih oborina. Hladno.

U Dalmaciji razvedravanje, promjenjivo još ostaje na krajnjem jugu uz tek sporadično koju kap kiše, no navečer će biti sve izglednija. Bura će uglavnom oslabjeti, na otvorenome i okrenuti na sjeverozapadnjak. Temperatura između 10 i 13 °C, malo niža u zaobalju.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, čak i vedro, a samo malo umjeren naoblake može biti u gorju. Bura će postupno slabjeti, no u Velebitskom kanalu još može biti jakih udara. Bit će prohladno, uglavnom između 5 i 10 °C, dok će se u gorju ponegdje i ostati u minusu.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Nastavak zime. Bit će tu i tamo više oblaka, čini se najviše na prijelazu s nedjelje na ponedjeljak kada će pasti još malo snijega u zapadnim krajevima, a prije toga u subotu koja pahulja se očekuje i na istoku zemlje. Temperatura napokon u okviru prosjeka za ovo doba godine, jutarnji minusi, a danju malo iznad nule.

IDUĆIH DANA NA MORU

I na Jadranu bez veće promjene temperature, ali za vikend ne baš stabilno. Malo kiše može pasti u subotu na jugu, a krajem tjedna i na sjevernom dijelu uz prolazno okretanje na jugo. No, ubrzo već od ponedjeljka sve sunčanije po jakoj, pod Velebitom na udare olujnoj buri.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!