Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Očekuju nas minusi, negdje uz snijeg ili kišu: Na kopnu od srijede sunčanije, na Jadranu bura pa će se činiti hladnije

Očekuju nas minusi, negdje uz snijeg ili kišu: Na kopnu od srijede sunčanije, na Jadranu bura pa će se činiti hladnije
Zoe Sarlija/PIXSELL

S nedjelje na ponedjeljak prolazno jače naoblačenje u gorju donosi novi snijeg, a dekorativno bi ga moglo biti i u nižim predjelima na zapadu unutrašnjosti

Južnije od nas se i dalje zadržava ciklona pa neće biti sasvim stabilno, ali slabljenjem polja visokog tlaka iz središnje Europe, barem će vikend biti manje vjetrovito, no prilično hladan.

SUBOTA

Oblačnije od jutra u našim južnim i istočnim predjelima gdje se i sutra ujutro očekuju povremene oborine, na krajnjem jugu u obliku kiše ili pokojeg pljuska, a u Slavoniji slab snijeg. Drugdje djelomice vedro, suho, ali uz još izraženiju hladnoću i minuse nego jučer, osobito u gorju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj prolazno umjerena naoblaka, ali većinom sunčano. Nešto oblačnije samo na Kordunu i Banovini, no ostaje suho. Temperatura još malo niža, bit će jedva iznad nule.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu oblačnije, na krajnjem istoku i potpuno oblačno s povremenim snijegom, a oko Podunavlja se može stvoriti i tanji snježni pokrivač. Vjetar slab, ali hladnije, bit će oko 0 °C.

U Dalmaciji će se postupno smanjivati naoblaka, no tmurno ostaje na širem Dubrovačkom području uz mjestimičnu, ali sve rjeđu kišu. Na krajnjem jugu će prolazno pojačati i jugo, dok će duž ostatka obale puhati slaba do umjerena tramontana. Temperatura između 8 i 11 °C.

Na sjevernom Jadranu prevladavajuće sunčano, samo prolazno uz umjerenu naoblaku, uglavnom u gorju. Puhat će slaba do umjerena, u Velebitskom kanalu jaka bura, a prema otvorenome moru sjeverozapadnjak. Hladno i vrlo hladno, na moru između 5 i 8 °C, a u gorskim područjima će se ostati čak i par stupnjeva ispod nule.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Nastavlja nam se hladno razdoblje. S nedjelje na ponedjeljak prolazno jače naoblačenje će u gorju donijeti novi tanji snježni pokrivač, no dekorativno bi se mogao stvoriti i ponegdje u nižim predjelima na zapadu unutrašnjosti. Činit će se pritom i još malo hladnije uz pojačan sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a mirnije i sunčanije se očekuje od srijede.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu naoblačenje u nedjelju, a potkraj dana i u noći na ponedjeljak na sjevernom dijelu može biti malo kiše, a moguć je i slab snijeg nošen sve jačom burom koja ubrzo može imati orkanske udare. Početak tjedna dakle vrlo vjetrovit, uglavnom suh uz obalu, a samo koja kap kiše može pasti na otocima južnog Jadrana. Od utorka i dalje po buri, koja će rastjerati oblake, ali će se na njoj činiti osjetno hladnije iako se temperatura neće značajnije mijenjati.

Cijelu prognozu iz TV programa pogledajte ovdje:

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!