Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Zbog snažnog vjetra upaljen crveni meteoalarm za cijeli Jadran: Očekuje nas hladan i vjetrovit dan

Zbog snažnog vjetra upaljen crveni meteoalarm za cijeli Jadran: Očekuje nas hladan i vjetrovit dan
Sanjin Strukic/PIXSELL

Ostaje dakle hladno, osobito u noći i ujutro uz neizostavan mraz i opet izraženije minuse

Bura je jučer pod Velebitom bila orkanska, mjestimice ne samo na udare. Mjestimice je to bio vjetar preko 150 km/h, a vrlo slično se očekuje i danas. Takva bura, osim što prekida promet, iznimno pojačava osjećaj hladnoće pa se primjerice na 5 °C na ovakvom vjetru čini kao da je barem 5 °C ispod nule.

Upaljen je i crveni meteoalarm za cijeli naš Jadran pa prema dijelu obale iz smjera kopna neće biti slobodnog prometnog pravca. Računajte i prekide brojnih trajektnih i katamaranskih linija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako nam slijedi stabilizacija, još se nalazimo točno na međi između anticiklone sa zapada i ciklone s juga pa je nad nama velika razlika u tlaku zraka što za posljedicu ima ovako vjetrovite prilike.

UTORAK

Ujutro i prijepodne razvedravanje u zapadnim krajevima, dok će se oblaci najdulje zadržavati na istoku zemlje te u gorju. Upravo se u Podunavlju, Posavini i Lici navečer očekuje malo snijega. Bit će posvuda vrlo hladno, osobito na umjerenom i jakom sjeveroistočnom i sjevernom vjetru, a na moru olujnoj, pod Velebitom orkanskoj buri.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno sunčano, čak i vedro. No, bit će hladno i vjetrovito.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu još uvijek pretežno oblačno, a mjestimice može biti i malo snijega, prvenstveno u Podunavlju i Posavini. Sunčana razdoblja tek prema zapadu, ali posvuda umjeren i jak vjetar sa sjevera, a temperatura jedva u malom plusu.

U Dalmaciji barem djelomice sunčano s nešto više oblaka u zaobalju i oko Biokova. Bura olujna, na udare orkanska, more valovito, a temperatura između 7 i 11 °C, a činit će se osjetno nižom.

Na sjevernom Jadranu više sunca i vedrine, ali bura ponegdje orkanske jačine, uglavnom pod Velebitom. U gorju više oblaka, osobito Lici, a navečer se očekuje još malo snijega.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Slijedi stabilnije i sunčanije razdoblje. No, bit će to, osobito u početku, pravo zubato sunce. Ostaje dakle hladno, osobito u noći i ujutro uz neizostavan mraz i opet izraženije minuse. U petak prolazno danju malo ugodnije.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu obilje sunca i vedrine, no bura će značajnije slabjeti tek tijekom četvrtka. Kako bura bude slabila tako će i temperatura malo porasti, danju u većini krajeva do 13 °C.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!