Ostani doma
Novosti / Vremenska prognoza

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Idućih dana uživat ćemo u pretežno sunčanim, ali i dalje izrazito hladnim danima. Za vikend magla i mraz

Na kopnu će danju biti manje hladno, čak i malo ugodnije, ali ujutro, osobito u četvrtak valja računati na izraženije minuse i mraz

Pred nama su stabilniji dani uz jačanje prostrane anticiklone koja se širi europskim kopnom, ali još će biti razmjerno vjetrovito uz strujanje hladnog zraka po rubu te anticiklone iznad naših krajeva.

SRIJEDA

Nakon prolaznog naoblačenja u noći, slijedi brzo razvedravanje pa će posvuda biti pretežno sunčano. Vrlo rijetko iz kojeg zaostalog oblaka u Lici ili Posavini u početku može zalepršati koja pahulja. Iako će u unutrašnjosti vjetar slabjeti, bit će vrlo hladno, uglavnom -4 ili -5 °C. Podjednako, ako ne i još hladnije će se činiti na moru gdje će i dalje puhati jaka te olujna, pod Velebitom orkanska bura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj sunčano i vedro. Što se vjetra tiče, bit će uglavnom slab sjeverni i sjeveroistočni, ponegdje će i izostajati. I dalje hladno, temperatura jedva u malom plusu.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano, većinom i ovdje uz dosta vedrine. Bit će mirnije, ali prilično hladno, uglavnom oko 0 °C.

Vezana vijest

Novorođenče

U Dalmaciji pretežno sunčano, malo oblaka tek u zaobalju te oko Velebita i Biokova. Bura i dalje jaka i olujna, a popuštat će postupno tek krajem dana. Temperatura između 9 i 12 °C, niža u zaleđu.

Na sjevernom Jadranu vedro i sunčano, čak i u gorju, no posvuda vrlo hladno. Što zbog niskih temperatura, što i dalje olujne bure, pod Velebitom s orkanskim udarima. Srećom bura će malo oslabjeti kasno poslijepodne.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Do kraja dana u znaku stabilnog i većinom sunčanog vremena. Pritom će danju biti manje hladno, čak i malo ugodnije, ali ujutro, osobito u četvrtak valja računati na izraženije minuse i mraz. U dane vikenda sve će izglednija po nizinama biti i jutarnja magla.

Vezana vijest

Nina Obuljen

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu obilje sunca do ponedjeljka. Od četvrtka napokon i bura propisno slabi, a time biti osjetno ugodnije. Porast će i temperatura, kako ujutro, tako i danju, no i ovdje u četvrtak valja obratiti pažnju na jutarnji mraz koji je moguć i uz samu obalu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!