Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

Kao u filmu katastrofe

Apokaliptični prizor u Kaliforniji: Nebo su prekrili jezivi narančasti oblaci, par dana neće biti Sunca

Apokaliptični prizor u Kaliforniji: Nebo su prekrili jezivi narančasti oblaci, par dana neće biti Sunca
AP

Požari bijesne tolikom žestinom da ih se može uočiti iz svemira

Nesnosni požari već tjednima pustoše zapadnom obalom SAD-a, a najnovije slike iz Kalifornije pokazuju kako je nebo poprimilo apokaliptično narančastu boju, prenosi Futurism.

Nije pametno izlaziti

Neki dijelovi Zaljevskog područja u blizini San Francisca svjedočili su i pepelu koji je počeo padati sa sumornog neba. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema predviđanjima meteorologa, Sunce neće biti vidljivo nekoliko dana. Zdravstveni radnici savjetuju stanovnicima da ostanu u svojim domovima i izbjegavaju aktivnosti na otvorenome. Preporučuje im se da uključe rashladne uređaje i zatvore vrata i prozore. 

Vezana vijest

Razorni požari u Kaliforniji

Kate Brown, guvernerka savezne američke države Oregon proglasila je izvanredno stanje. Na tisuće stanovnika Oregona evakuirano je iz svojih domova. 

"Nemamo objašnjenje za požare ovakvih razmjera u ovom kraju", kazao je Doug Grafe, zapovjednik za zaštitu od požara pri Oregonskom odjelu za šumarstvo.  

Začarani krug požara

Klimatska katastrofa sada je došla na naplatu, a dokazi za to postoje već desetljećima

"Ne možemo misliti da ćemo zauvijek imati planet na kojem ćemo moći živjeti. Ako ubrzo ne krenemo s promjenama, to neće biti slučaj", napisao je stanovnik Los Angelesa Henry Mantel u pismu koje je objavio LA Times.

Temperature neprestano rastu. U Los Angelesu je oboren i temperaturni rekord. Izmjereno je skoro 50 stupnjeva u zapadnom dijelu tog grada. 

Vezana vijest

Veliki požar u Sjevernoj Kaliforniji

Požari bijesne takvom žestinom da ih se može uočiti iz svemira. Jedan gigantski oblak prašine je prije nekoliko dana počeo zaklanjati sva druga znanstvena očitanja. 

NASA navodi da topao zrak od požara sa sobom nosi vodenu paru koja bi mogla stvoriti posebnu vrstu oblaka u vidu apokaliptičnog sukoba vatre i groma. Gromovi iz tih oblaka mogli bi naposljetku uzrokovati nove požare.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!