Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

Od Britanije do Poljske

POGLEDAJTE SNIMKE Ledena oluja Darcy sije kaos diljem Europe, ledeni će zrak stići i do nas

Nizozemska je još u subotu izdala upozorenje na opasno vrijeme

Ledena oluja Darcy sije kaos diljem sjeverne Europe - od Velike Britanije pa sve do Poljske stižu vijesti o nanosima snijega, kaosu u prometu, kašnjenjima vlakova, a zatvoren je i aerodrom u Eindhovenu, dok su na Shipholu u Amsterdamu putnici upozoreni da očekuju moguća kašnjenja.

Nizozemska je još u subotu izdala upozorenje na opasno vrijeme te je pozvala građane, koji su ionako u lockdownu zbog epidemije, da ostanu kod svojih kuća. Željeznički promet s Njemačkom, koja je također prekrivena snijegom, je u prekidu.

U njemačkoj pokrajini Sjeverne Rajne Vestfalije od subote popodne zabilježene su 222 prometne nesreće.

Vezana vijest

Nizozemska, vrijeme

Ledeni vjetrovi oluje koju su Nizozemci prozvali Darcy dosežu i 90 km/h.

Jak snijeg pao je i u Norwichu i dijelovima Engleske i Škotske, gdje je izdano upozorenje na vremenske prilike. Oluja je uzrokovala i prometni kaos u dijelovima Poljske.

Vezana vijest

Vrijeme

Hladnoća stiže i nama

Iako se ovako obilne oborine ne očekuju i kod nas, hladni zrak će ipak doći i do naših krajeva.

Kako je u prognozi za ovaj tjedan predvidio naš meteorolog Dorian Ribarić, uz postupno snižavanje temperature na normalnije vrijednosti za veljaču, u višem gorju već u utorak može biti susnježice i snijega, a u noći na četvrtak i u nekim nižim predjelima. Nakon smirivanja vremena, slijedi, čini se, opet prava zimska hladnoća.

Cijelu prognozu možete pročitati ovdje.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!