Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

Kolaps u prometu

VIDEO Ovo se rijetko viđa: Kaos u Grčkoj zbog snijega, zabijelila se i Atena i otoci

Hladno vrijeme je iznenadilo Grke nakon perioda toplog, gotovo proljetnog vremena.

Debeli sniježni prekrivač prekrio je Atenu u ponedjeljak navečer i uzrokovao pravi kaos u glavnom gradu Grčke. U utorak je velik dio cesta i javnog prijevoza bio zatvoren. 

Civilna zaštita izdala je upozorenje građanima da ne izlaze ako ne moraju, te je zaposlenike pozvala da ne idu na posao do 10 prijepodne ili kasnjie, ako mogu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nije potrebno reći da snijeg u Ateni pada rijetko.

Snijeg je uzrokovao probleme i u ostatku zemlje. Glavna autocesta između Atene i Soluna bila je neko vrijeme zatvorena u ponedjeljak i utorak, a Civilna zaštita upozorava na opasne vremenske prilike zbog snažnog vjetra koji tuče u obale, zbog čega je obustavljen trajektni promet prema mnogim otocima.

Vezana vijest

Grčka meteorološka služba objavila je i najniže zabilježene temperature: -19,9 C u Mesovounu na sjeveru zemlje, -17,1 C kod Florine kod makedonske granice te -15,9 C u Kiladi.

Iako je snijeg uobičajen na grčkom sjeveru i u planinama tijekom zime, njegova pojava u Ateni i na otocima nije. Hladno vrijeme je dodatno iznenadilo sve nakon perioda toplog, gotovo proljetnog vremena.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!