Ostani doma
Rukomet EURO 2016.

rukometni 'el clasico'

Balić: 'Uvijek je bio gušt igrati derbi s Francuskom', Karabatić smatra kako će presuditi obrane

Iako rezultati daju povoda, reprezentativci si ne dopuštaju euforiju, što je potvrdio i bivši reprezentativac Ivano Balić

EURO Poljska 2016

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju u subotu nakon dvije sjajne predstave protiv Islanda i Makedonije čeka pravi ispit. 

Kauboji će se u Krakovu u 18:15 potući sa starim rivalima Francuzima, koji su u svom prvom nastupu u drugoj fazi također briljirali i do nogu potukli Bjelorusiju. Iako rezultati daju povoda, reprezentativci si ne dopuštaju euforiju, što je potvrdio i bivši reprezentativac Ivano Balić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sad nas čeka ona utakmica koje smo stvarno imali kroz povijest prilike puno puta gledati, rekli bi Francuzi „clasique“. Veliki obračun dvije velike reprezentacije, stara tradicija… 

"Pa je, to je uvijek poseban derbi. To je možda i najveći derbi u zadnjih 15-ak godina. Uvijek je gušt to igrati, uvijek je na nož, uvijek je otvoreno. Možda su oni imali u zadnje vrijeme malo više sreće i znanja, ali nadam se da će se to okrenuti. Mislim da ova Hrvatska ima kvalitetu da parira Francuzima i da će to sutra biti jedan jako zanimljiv dvoboj", smatra Balić. 

Bili smo sada na pressici Francuza. Kaže Claude Onesta: "Mi smo velika reprezentacija samo iz jednog razloga – jer smo 10 godina vodili bitke s Hrvatskom koja je bila predvođena Balićem i tu smo bili nešto uspješniji. Samo zato smo se izdigli iznad ostalih.“

"Mislim, oni su najbolja reprezentacija koja je ikad igrala ovaj sport, tu se nema više što dodati. Možda smo im mi pomogli da budu nešto više, nešto bolje, kao što je Ivanišević pomogao Samprasu, eto tako smo i mi njima. Ali nema se što dodati, to je najbolja reprezentacija ikad", jasan je bio Balić.

Francuska zvijezda Nikola Karabatić imao je samo riječi pohvale za našu vrstu i smatra kako njegovi 'tricolori' moraju uključiti lampicu za opasnost.

"Nisam vidio puno utakmica jer smo uvijek igrali u istom danu, ali vidio sam ih malo jučer protiv Makedonije, odlično su odigrali. Imaju par novih igrača koji imaju sve za dokazati. Ja mislim da je Hrvatska vrlo opasna, dobro igra u obrani, agresivni su, Mirko dobro brani. U napadu imaju puno opasnosti, s beka je ušao Mamić iz Dunkerquea, dobro je igrao jučer. Tu je isto Karačić, Duvnjak je tu, Marko… Odlično igraju… Imaju Čupića i Štrleka na krilu, i Zlatka Horvata. To je odlična ekipa, vrlo opasna i naravno da ćemo se puno paziti sutra na Hrvatsku.

Što bi sutra moglo biti presudno, što bi mogao biti faktor koji će presuditi?

"Ja mislim da će sutra dobiti ekipa koja će bolje igrati u obrani. Tu će biti razlika. Vidjeli smo da Hrvatska dobro igra u obrani 5-1, između 5-1 i 3-2-1, Mirko dobro brani iza, mi isto dobro igramo u obrani. Tako da mislim da će faktor biti obrana."

Utakmicu između Hrvatske i Francuske pratite u izravnom prijenosu na RTL Televiziji i portalu Vijesti.hr. 

EURO Poljska 2016

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!