Ostani doma
Rukomet EURO 2016.

OD DEPRE DO EUFORIJE

Tko je ovdje lud?

Tko je ovdje lud?
EHF/Euro2016

Kojeg god poljskog navijača smo sreli, čestitao je, jedini naivac ispao je poljski izbornik Michael Biegler koji je hrvatskim novinarima prije utakmice rekao: "Drago mi je da sanjate ali smirite se". Nakon onog sinoć, naravno da je podnio ostavku.

EURO Poljska 2016

Ajmo bit iskreni, nismo vjerovali. Oni koji sad govore, rekli smo vam, baš im i ne vjerujem da su vjerovali. Ono što se sinoć dogodilo na parketu Tauron arene, uspoređivali smo s dobitkom na Eurojackpotu, spuštanju svemirskog broda, večerom s Monicom Bellucci. Pakirali smo kofere, tekstovi o krizi hrvatskog rukometa već su se počeli pojavljivati. Da, mijenja se rukometna karta; na njoj su Norveška i Njemačka zauzele mjesto, ali zato se na nju nakon 2014. vratila Hrvatska u borbu za medalje.

Nisu ni igrači ni stručni stožer vjerovali, pa čak ni nakon što su Norvežani odradili posao za Hrvatsku protiv Francuske, no na poluvremenu je Pero Metličić rekao "momci mi ovo imamo, imamo polufinale". Da u samo nekoliko sati sa prvenstva ispadaju redom kandidati za naslov: Danci, Francuzi, pa domaćini Poljaci - takav scenarij vjerojatno ne bi zamislio ni Tarantino. Valjda su takav rasplet u svojim računicama imale jedino kladionice, koje su jučer zaradile.

Vezana vijest

Željko Babić

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kolinda ozarena na terenu, Filip Brkić i Zlatko Saračević u elementu na tribinama, rade svoj najveći prijenos u karijeri, Babić spominje čudo iz Međugorja, bila je čast sve to doživjeti samo nekoliko metara od terena, tu utakmicu o kojoj će se pričati godinama. Makedonci u pressu isto navijaju, svi tapšaju i čestitaju, lagano su i zavidni, križaju se, gledaju u nebo, plaču, vrište, linije padaju, hrvatski gradovi slave, dići će se čarteri, stići će busevi. Hrvatski način od depre do euforije, granica je tanka.

A tek kada se zapitate, jesu li u ovo vjerovali Poljaci? Sanjali su naslov na domaćem terenu, i onda dobiju ovakvu bezobraznu pljusku koju su - mora se reći - dostojanstveno primili. Kojeg god poljskog navijača smo sreli, čestitao je, jedini naivac ispao je poljski izbornik Michael Biegler koji je hrvatskim novinarima prije utakmice rekao: "Drago mi je da sanjate ali smirite se". Nakon onog sinoć, naravno da je podnio ostavku.

Kako se spustiti na zemlju nakon ovoga? To je zadatak stručnog stožera, koji kreće u proučavanje Španjolaca. Jer, iako smo napravili najveću senzaciju u povijesti rukometa, u glavama igrača mora biti misao kako još nisu napravili ništa. Idemo dalje na ovom ludom i neponovljivom turniru. 

EURO Poljska 2016

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!