Rukomet Hrvatska 2018.

bez zadrške

Karabatić otvoreno o svom podrijetlu: 'Ja sam Srbin i Hrvat i ponosim se time!'

Karabatić otvoreno o svom podrijetlu: 'Ja sam Srbin i Hrvat i ponosim se time!'
EXPA/PIXSELL

Nikola Karabatić, osim što je centralna figura svoje reprezentacije, bit će u središtu pozornosti u utakmicama protiv Srbije i Hrvatske i zbog činjenice kako je porijeklom povezan s obje zemlje

EURO Hrvatska 2018

Čovjek koji je s francuskom rukometnom reprezentacijom osvojio sve što se može poželjeti bez zadrške francuskim je medijima govorio o svom porijeklu uoči utakmica protiv Srbije i Hrvatske.

Francusku rukometnu reprezentaciju, jedinu sa stopostotnim učinkom i četiri pobjede u četiri utakmice dosadašnjeg dijela Eura, do kraja drugog kruga u zagrebačkoj Areni očekuju utakmice protiv Srbije (ponedjeljak) i Hrvatske (srijeda).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nikola Karabatić, osim što je centralna figura svoje reprezentacije, bit će u središtu pozornosti i zbog činjenice kako je porijeklom povezan s obje zemlje. 

Nikola je rođen u Nišu, majka mu je srpkinja Radmila, a otac Branko je Hrvat iz Vrsina pokraj Trogira. Nikola je pak u Francusku odselio s već tri godine, no svoje porijeklo svakom prilikom ističe s ponosom. 

"Ja sam i Srbin i Hrvat. Imam korijene u obje zemlje i na to sam jako ponosan. Francuska je moja domovina, ali drago mi je što vučem korijene iz bivše Jugoslavije", rekao je Karabatić francuskim medijima. 

"Hrvatska je predivna zemlja i obožavam je. Svako sam ljeto kraj Trogira, gdje imamo kuću. Mojim prijateljima san je otići na Tajland, a ja im govorim da nisu normalni i da za sat i pol leta od Pariza mogu uživati u najljepšoj zemlji na svijetu", zaključio je Karabatić. 

EURO Hrvatska 2018

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!