Sport

CIJELI JE METKOVIĆ UZ KAPETANA

Roditelji Darija Srne iskreno o svom sinu!

Hrvoje Krolo u Metkoviću je razgovarao s roditeljima našeg kapetana Darija Srne. Samo za Exkluziv okrili su kako je tekao njegov put - od utovarivača kamiona za ondašnjih 50 maraka do vrhunskog nogometaša.

"O Dariju mogu reći sve najbolje, da ih barem ima u Metkoviću još takvih i da svi rade kao on, Metković bi bio kud i kamo bolji i sretniji", rekao nam je Darijev susjed Ivo Nikoletić.

Darijo potječe iz radničke obitelji u kojoj je samo otac bio zaposlen i jedva je prehranjivao obitelj, ali tu bi mali Darijo uskočio u pomoć.  ''Subotom je igrao utakmice, a nedjeljom utovarivao na velikoj pijaci kamion za 50 maraka'', rekao je Darijev otac Uzeir.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Bio je živahan ali nije bio zločest, ja ne znam je li ikad napravio kakvu štetu.''

Dariju je od malih nogu najveće veselje predstavljala nogometna lopta. "Dok su se drugi kupali i uživali, Darijo bi sam napucavao loptu i jedne tenisice bi mu trajale najviše mjesec dana, prije nego bi popucale'', prisjetio se Darijev prijatelj iz djetinstva Petar.

 Život u blizini nogometnog igrališta Dariju je omogućio da svaki slobodan trenutak provede upravo na travnjaku. Upornost i odricanja su se isplatili, Darijeva nogometna karijera krenula je uzlaznom putanjom, a njegov otac sve pehare, medalje i dresove još uvijek čuva u obiteljskoj kući.

"Jako sam ponosan i sretan što je uspio u nogometu, bio je jako uporan i imao je veliku razinu inteligencije", rekao je Darijev brat Renato.

Obiteljski muzej  malo po malo se punio Darijevim odličjima, a on, iako je postao nogometna zvijezda, grad iz kojeg je potekao nikada nije zaboravio. Ivana Srna, bratova supruga, o njemu je rekla: "Uvijek je spreman pomoći, zato ga u gradu svi vole.''

A kako se u kući obitelji Srna proživljavaju utakmice nacionalne vrste čiji je Darijo kapetan?"Ja vam pogledam deset minuta utakmice i odem, previše sam živčana, onda odem u drugu sobu pa gledam teletekst i počnem malo – malo prebacivati na utakmicu", opisala je Milka Srna.

Osim Darijeve obitelji, na rubu će stolica za vrijeme SP-a biti i cijeli Metković, koji hrvatskom kapetanu pružaju bezuvjetnu podršku, a kako će cijela priča završiti, doznat ćemo u idućih mjesec dana, kada će naši reprezentativci diljem egzotičnog Brazila plesati nogometnu sambu.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!