Ostani doma
Sport

IZDAO JE DOBROG VOĐU

Sjevernokorejski izbornik poslan u logor

Sjevernokorejski izbornik poslan u logor

Optužilo ga je osobnu izdaju sina "Dobrog vođe", koji se navodno priprema za preuzimanje vlasti, a baš je uspjeh na SP-u htio predstaviti kao vlastito postignuće.

PJONGJANG - Zbog katastrofalnog učinka na nedavno okončanom Svjetskom prvenstvu, izbornik sjevernokorejske nogometne reprezentacije Kim Jong-hun poslan je u koncentracijski logor.

Optužen je za osobnu izdaju Kim Jong-una, sina tamošnjeg vječnog vladara Kim Jong-ila, kojega ovaj navodno vidi kao svoga nasljednika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dapače, dobro upućeni izvori tvrde da je upravo eventualni uspjeh na SP-u "Dobri vođa" htio iskoristiti za dodatnu promidžbu svoga sina, ali nakon tri izgubljene utakmice, a posebno potopa na susretu s Portugalom (7-0), sve je palo u vodu.

Čim su se vratili u Pjongjang, svi reprezentativci (osim dvojice koja igraju u japanskoj ligi) izvedeni su pred nekoliko stotina visokih državnih dužnosnika na javno poniženje.

Dok su pokunjeno stajali na pozornici u Narodnoj palači kulture, jedan televizijski komentator u društvu ministra sporta prema njima je rigao verbalnu vatru, a nakon svega je svakog od njih natjerao da javno popljuje izbornika, koji je već otjeran u logor.

Čitava je predstava trajala čak šest sati, tijekom kojih su kritike upućene i na račun državne televizije jer se, eto, usudila prenositi utakmicu s Portugalom. Tijekom prijenosa, kao što je poznato, komentator je u jednom trenutku naprosto zanijemio i ni riječi nije progovorio do kraja susreta.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!